OBRT U SLUČAJU POGIBIJE DEČAKA U BEČEJU: Hraniteljka i dve „čuvarke“ ipak moraju u pritvor

Lj.P.

07. 09. 2023. u 12:19

BEČEJKI M. L. (60), starateljki četrnaestogodišnjeg dečaka koji je 19. avgusta poginuo posle pada sa trećeg sprata zgrade u Dositejevoj 18 u Bečeju, ipak je određen pritvor.

ОБРТ У СЛУЧАЈУ ПОГИБИЈЕ ДЕЧАКА У БЕЧЕЈУ: Хранитељка и две „чуварке“ ипак морају у притвор

FOTO:Lj.P.

Sa slobode, kako je prvobitno bilo odlučeno, neće se braniti ni Z. K. (56) koju je hraniteljica angažovala za čuvanje deteta dok je na moru, kao i njena gošća, inače rođaka Lj. P. (49), državljanka Bosne i Hercegovine sa hrvatskim pasošem. Sve tri se terete za napuštanje nemoćnog lica.

Njima je posle saslušanja u bečejskom Osnovnom javnom tužilaštvu sudija za prethodni postupak izrekao meru zabrane međusobnog komuniciranja i sastajanja, kao i sa još tri svedoka, koji treba da budu saslušani.

Osnovno javno tužilaštvu u Bečeju je uložilo žalbu na ovu odluku, a sudsko veće je, kako je rečeno „Novostima“ u Osnovnom sudu, preinačilo odluku sudije za prethodni postupak i odredilo pritvor protiv M. L., Z. K. i Lj. P.

- Protiv odluke Veća uložene su žalbe o kojima će odlučivati Viši sud u Zrenjaninu koji će dati konačnu reč – navode u Osnovnom sudu u Bečeju.

Osumnjičene žene su, kako saznajemo, na saslušanju u bečejskom Osnovnom tužilaštvu iznele svoju odbranu. Prema nezvaničnim saznanjima, hraniteljka četrnaestogodišnjeg dečaka sa posebnim potrebama kazala je da je tog dana krenula na odmor, na more, i da je brigu o dečaku poverila Z. K., koja joj je rođaka. O odlasku na odmor je, kako je ispričala, usmeno obavestila Centar za socijalni rad u Novom Bečeju.

Osumnjičene Z. K. i njena gošća Lj. P. su bile u stanu, a onda su u jednom momentu otišle da kupe burek, a dečak je ostao sam bez nadzora. One su, kako saznajemo, u svoju odbranu rekle da su se napolju zadržale manje od pola sata.

Zbog tragedije četrnaestogodišnjaka, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu je pokrenuo postupak vanrednog inspekcijskog i stručnog nadzora u Centru za socijalni rad opštine Novi Bečej.

U tom postupku, kako navode u ovom sekreterijatu, uočeni su propusti u radu Centra za socijalni rad Novi Bečej.

Dečak je, podsećamo, nastradao 19. avgusta uveče, kada je pao kroz prozor sa trećeg sprata. Četrnaestogodišnjak je u tom trenutku bio sam u stanu, bez nadzora.

BONUS VIDEO:

KOMŠIJE U ŠOKU POSLE UBISTVA U MLADENOVCU: Dušan bio izvanredan čovek i sjajan majstor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić