OTELI BEGUNCA IZ ZATVORA, PA TRAŽILI 35.000 EVRA: Detalji hapšenja oca i sina osumnjičenih da su kidnapovali nemačkog državljanina

E. H.

25. 08. 2023. u 08:09

BEGUNAC od zakona, nemački državljanin R. E. (32), koji je otet u sredu u Ugrinovcima, nedaleko od Zemuna, oslobođen je posle samo nekoliko sati u spektakularnoj akciji beogradske policije u blizini naplatne rampe u Šidu.

ОТЕЛИ БЕГУНЦА ИЗ ЗАТВОРА, ПА ТРАЖИЛИ 35.000 ЕВРА: Детаљи хапшења оца и сина осумњичених да су киднаповали немачког држављанина

SPASEN Mladog Nemca držali su u gepeku, Foto MUP

U akciji, koju su izveli pripadnici kriminalističke policije i Uprave za tehniku Policijske uprave u Beogradu, iz automobila marke "pasat" izvučeni su otac i sin, Nebojša V. (57) i Igor (33), dok je u gepeku pronađen oteti Nemac. Nekoliko sati kasnije, u Zemunu je uhapšen i njihov saučesnik Milorad J.

- Mladić iz Nemačke je bio vezan selotejp trakama, vidno je bio preplašen i uzrujan, iako ni on sam nije naivan - navodi izvor "Novosti". - Pretili su mu pištoljem koji je pronađen na zadnjem sedištu, pored Igora V.

Kidnaperima je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Po isteku će biti privedeni na saslušanje.

Prema nezvaničnim saznanjima, mladog Nemca i njegovu devojku, takođe nemačku državljanku, otac i sin su sa saučesnikom izvesno vreme pratili.

- Uočili su ih nedaleko od naselja Grmovac i stupili u "akciju" - navodi naš sagovornik.

- Posle otmice, uzeli su njegov telefon i prvo pozvali njegovu majku i rekli joj da su ga kidnapovali i da im pripremi novac. Ona je, međutim, to odbila i poručila im da je sin ne interesuje. Tada su zatražili broj njegove devojke i rekli joj da su ga oteli i da pripremi 35.000 evra ako hoće da ga vidi živog. Njoj su zapretili da nikome ništa ne govori.

Devojka je, međutim, uradila pravu stvar i slučaj prijavila istog trenutka policiji.

Paralelno je održavala kontakt sa kidnaperima, držeći ih u uverenju da priprema novac i da čeka uputstva gde da ga ostavi. Sve vreme je održavala vezu sa inspektorima i kidnaperima.

Počela je trka sa vremenom kako bi se kidnaperi što pre pronašli, a mladić spasao dok je živ. U pomoć je priskočila i Služba za analizu baznih stanica i lociranje signala mobilnih telefona.

Ekipe za hapšenje krenule su u poteru za otmičarima. Sve vreme su bili na vezi sa kolegama iz tehnike, koji su im davali uputstva. Ubrzo su kidnapere sustigli nedaleko od Šida, gde su im presekli put i potpuno ih blokirali.

Kidnaperi, ali i oteti Nemac prebačeni su u Policijsku upravu za Grad Beograd. Proverom je utvrđeno da je Nemačka za svojim državljaninom R. E. raspisala poternicu preko Interpola zbog bekstva iz tamošnjeg zatvora, i nastavka izdržavanja kazne. Ispostavilo se da se on na teritoriji naše zemlje skrivao.

Legija stranaca

POSLE hapšenja, otkriveno je i da je jedan od otmičara nekada bio u Legiji stranaca. U toku je dalja istraga kako bi se utvrdili svi detalji otmice, a uhapšenima se na teret stavlja krivično delo otmica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)