OSUMNJIČENI ZA PREBIJANJE NA VRAČARU NEGIRA DELO: Tužilaštvo predložilo pritvor za Stefana Rokvića

N.B.

16. 08. 2023. u 13:41

PRED Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu danas je saslušan Stefan Rokvić (31), osumnjičen da je 13. maja u ulici Južni bulevar na Vračaru pretukao D. V.

ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ПРЕБИЈАЊЕ НА ВРАЧАРУ НЕГИРА ДЕЛО: Тужилаштво предложило притвор за Стефана Роквића

Foto: Novosti

Rokvić je, inače, ranije bio osuđen na godinu dana kućnog zatvora jer nije prijavio, a tokom postupka je utvrđeno da je znao ko je u maju 2017. na benzinskoj pumpi u Beogradu ubio studentkinju Kristinu Kaplanović (20), koja je radila na kasi. Tokom pljačke, zbog sumnje da joj je ispalio hitac u glavu, nepravosnažno je na 30 godina zatvora bio osuđen  Miloš Srebrić, zvani Flekica.

Osumnjičeni Rokvić je zbog napada na D. V. uhapšen u ponedeljak, kada mu je i određeno zadržavanje. Kako je saopšteno iz Tužilaštva, on je u prisustvu izabranog branioca izjavio da ne priznaje izvršenje krivičnog dela i da ne želi da odgovara na pitanja. Na teret mu se stavlja krivično delo teška telesna povreda. 

- Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu predložilo da se prema osumnjičenom odredi pritvor zbog sumnje da će uticati na svedoke koji još uvek nisu ispitani, kao i zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogao da izvrši novo ili slično krivično delo, imajući u vidu njegovu raniju osuđivanost. U daljem toku postupka biće ispitan oštećeni, svedoci kritičnog događaja, izvršiće se komparativno veštačenje video-snimka i preduzeće se ostale neophodne dokazne radnje u cilju daljeg procesuiranja osumnjičenog - navodi se u saopštenju.

Iz Tužilaštva navode da je Rokvić prišao oštećenom koji je stajao ispred trafike i tada mu je zadao više udaraca po glavi i telu. Kada je D. V. pao na zemlju, tvrdi se da je  Rokvić nastavio da ga šutira, nakon čega se automobilom udaljio u nepoznatom pravcu, ostavljajući oštećenog da leži pored frižidera ispred trafike. Operativnim radom i pregledom snimaka koje su zabeležile okolne kamere, policija je identifikovala osumnjičenog i privela ga. 

U proteklom periodu izvršene su određene provere, pregledani snimci koje su zabeležile okolne kamere, na osnovu čega je utvrđeno ko je vlasnik vozila kojim se osumnjičeni dovezao i odvezao. Kada je utvrđeno da je reč o osumnjičenom Stefanu Rokviću, za njim je bila raspisana potraga. Policija ga je, u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsila u ponedeljak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)