OBDUKCIJA RASVETLJAVA NESVAKIDAŠNJU TRAGEDIJU: Misteriozna smrt lovca u selu Razgojna u okolini Leskovca

Игор Митић
Igor Mitić

02. 08. 2023. u 16:55

TAČNE okolnosti koje su dovele do smrti Predraga M. (42) iz leskovačkog sela Razgojna biće poznate tek pošto istražni organi budu dobili njegov obdukcioni nalaz. Policija se do tada neće oglašavati o ovom slučaju, dok u međuvremenu traje opsežna istraga i prikupljanje neophodnih informacija koje će pomoći u kvalifikaciji dela.

ОБДУКЦИЈА РАСВЕТЉАВА НЕСВАКИДАШЊУ ТРАГЕДИЈУ: Мистериозна смрт ловца у селу Разгојна у околини Лесковца

foto: I.Mitić

Predrag je preminuo na operacionom stolu od posledica ranjavanja, najverovatnije lovačkom puškom, u šumi iznad sela u kome je živeo, a zatečen je, u utorak u ranim jutarnjim časovima, u svesnom stanju pored puta koji Razgojnu povezuje sa selom Babičko.

Međutim, on nije rekao kako je zadobio prostrelnu ranu u predelu grudi odnosno stomaka za koju će se ispostaviti da je kobna. U leskovačku Opštu bolnicu stigao je u veoma teškom stanju. Obilno je krvario iz stomaka, pluća i bubrega. Lekari su učinili sve što su mogli, ali nesrećnom čoveku nije bilo pomoći.

U Predragovom selu mogu da se čuju različite verzije o tome kako je izgubio život, koje se kreću od toga da je neko pucao na njega do toga da je došlo do samopovređivanja.

- Najbliži uvek poslednji saznaju. Ko zna šta se desilo, ali je neobično da je njegovo vozilo pronađeno kilometrima daleko od mesta tragedije, sa slomljenim staklom na levim vratima, iako te dve lokacije nisu direktno povezane putem, i zašto bi on razbio staklo kada je imao ključ od vozila – pita se njegov ujak i dodaje da i porodica čeka rezultate obdukcije nadajući se istini.

foto: I.Mitić

Predrag je, sa trojicom prijatelja iz njegovog sela, navodno bio u lovu na divlje svinje, uprkos lovostaju. Sa sobom je, kako se priča, imao nelegalno oružje odnosno kratež. Prema nezvaničnim saznanjima, svedoci su istražnim organima kazali da se sapleo i samopovredio, a da je potom insistirao da sakriju oružje plašeći se kazni.

Spekuliše se i da je na Predraga pucao jedan od njegovih drugova ili čak više njih, dok se o okolnostima pod kojima se to desilo, od meštana Razgojne, takođe mogu čuti više različitih verzija. Neki kažu da je u pitanju splet nesrećnih okolnosti, dok je nesrećni čovek u šumarku čekao divljeg vepra, a drugi da je sve posledica nepažnje, pa i alkohola.

Zajednički su im samo navodi da su drugovi Predraga nosili, pa čak i vukli, oko 800 metara, od mesta tragedije do puta. Da je sa njegovog telefona pozvana Hitna pomoć i da je on u međuvremenu izgubio mnogo krvi.

BIO JE DOBAR DRUG

Nesrećni čovek je zarađivao tako što je sekao šumu i prodavao je kao drva za ogrev. Zbog toga je dobro poznavao teren kojim se kretao. Kažu da je bio vredan i da je, uz pomoć zaposlene supruge, školovao dve ćerke. Jedna je na studijama, a druga završava srednju školu u Nišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)