SUPRUGA HIRURGA SA VMA TRAŽI DA GA PUSTE IZ PRITVORA: "Novosti" saznaju - Zbog dece podnela zahtev da se brani sa slobode

J.D.Lj.

16. 06. 2023. u 20:00

IVANA O., supruga doktora Nikole Ostojića, hirurga sa VMA, protiv kojeg je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, krajem maja podiglo optužnicu zbog sumnje da je počinio krivična dela nasilje u porodici i nedozvoljeno posedovanje oružja, rešila je da na izvestan način "pruži ruku pomirenja" i zamoli nadležne da mu omoguće izlazak iz pritvora i odbranu sa slobode, ekskluzivno saznaju "Novosti".

СУПРУГА ХИРУРГА СА ВМА ТРАЖИ ДА ГА ПУСТЕ ИЗ ПРИТВОРА: Новости сазнају - Због деце поднела захтев да се брани са слободе

Foto: Instagram

Ovu vest za naš list potvrdio je i advokat Đorđe Kalanj, branilac optuženog doktora, koji pojašnjava:

- Supruga mog klijenta je samoinicijativno odlučila, a zatim preko svog punomoćnika, advokata Vladimira Pavlovića, nadležnom sudu podnela podnesak, odnosno molbu da se njenom suprugu ukine pritvor i omogući odbrana sa slobode ili da bude u kućnom pritvoru - kaže Kalanj. - Pokazala je visok nivo razumevanja za celokupnu sutuaciju, pre svega zbog dece. Na ovakvu odluku se odlučila kako njihovo troje maloletne dece ne bi patilo i kako bi imala mogućnost češćeg viđanja sa ocem, koji im mnogo fali kao figura i veoma im nedostaje. Tim pre jer ga nisu videli 140 dana. O ovom zahtevu oštećene u narednih nedelju dana treba da odluči Treći osnovni sud u Beogradu.

Kako nezvanično saznajemo, supružnici su se pre ove Ivanine odluke, već ranije, preko svojih punomoćnika, delimično dogovorili oko uređenja njihovih odnosa, pogotovu prema zajedničkoj deci.

Nezvanično, reč je o zajedničkom dogovoru oko poveravanja, odnosno starateljstva nad njima, načina viđanja sa decom, visini alimentacije i drugih pitanja.

Tužilaštvo je nakon podizanja optužnice, predložilo sudu da se Nikoli O. zbog izvršenja navedenih krivičnih dela izrekne kazna shodno zakonu, uz istovremeni predlog da mu se produži pritvor u kojem je od februara.

Poznati hirurg je uhapšen nakon prijave supruge da ju je, u porodičnom stanu, više puta psihički i fizički zlostavljao. Poslednji put, Ivana O. zadobila je teške povrede, prelom četiri rebra, nadlaktice i hematome.

SVEDOCI 

TOKOM istražnog postupka, u nadležnom Tužilaštvu su, osim oštećene Ivane O. saslušani i brojni svedoci. Neki od njih, poput dadilje i kućne pomoćnice, rekli su da nikada nisu videli da je doktor bio nasilan prema supruzi i da su svima, koji su ih poznavali, delovali kao srećan bračni par. Ipak, brat oštećene potvrdio je sestrine tvrdnje, rekavši da je ona sve krila, ali na kraju ga je, o nasilju obavestila putem SMS poruka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (15)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!