SINOUBICA NA PSIHIJATRIJSKOM VEŠTAČENJU: Istraga ubistva Aleksandra Blagojevića (26) u Lešju kod Paraćina

Зорана Рашић
Zorana Rašić

23. 03. 2023. u 13:39

NAKON što je Viši sud u Jagodini dva puta produžio pritvor Živoradu Đorđeviću (55) iz Lešja kod Paraćina, osumnjičenom da je 24. decembra prošle godine usmrtio svog sina Aleksandra (26), odlukom Apelacionog suda pritvor mu je produžen treći put, kaže Nenad Necić, portparol Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

СИНОУБИЦА НА ПСИХИЈАТРИЈСКОМ ВЕШТАЧЕЊУ: Истрага убиства Александра Благојевића (26) у Лешју код Параћина

Foto: Fejsbuk

Blagojević se tereti da je izvršio krivično delo teško ubistvo, za šta je predviđena zatvorska kazna od najmanje 10 godina do doživotne, a da li će ostati ta kvalifikacija dela zavisiće pre svega od psihijatrijskog veštačenja. Necić kaže da su do sada saslušani svi svedoci koji su govorili o odnosima između oca i sina jer očevidaca ubistva nije bilo, mada izvršilac nije sporan jer je osumnjičeni sam pozvao policiju nakon zločina i priznao šta je uradio.

- Date su naredbe za dva veštačenja. Jedno je psihijatrijsko i obaviće ga psihijatrijski odbor Specijalne zatvorske bolnice pri Centralnom zatvoru u Beogradu, gde je osumnjičeni već sproveden. Druga naredba je za DNK veštačenje tragova na nožu kojim je izvršeno krivično delo i ono je obavezno, mada se izvršilac ne dovodi u pitanje – naglašava Necić. Dodaje da će istraga biti završena kada stignu rezultati ta dva veštačenja. Kakva će biti optužnica zavisiće prevashodno od psihijatrijskog nalaza osumnjičenog.

Podsetimo, strašan porodični zločin koji je potresao ne samo selo pod Babom, već i ceo Paraćin, dogodio se u nedelju tokom prepodneva, kada je Aleksandar usmrćen sa više uboda nožem. Odmah nakon zločina nad sinom, osumnjičeni je sam pozvao policiju i rekao šta je uradio, a policija je beživotno i okrvavljeno telo mladića zatekla u dvorištu, ispred kapije.

Meštani tog sela su rekli da su odnosi između oca i sina bili godinama poremećeni, a pogoršali su se posebno nakon smrti dede ubijenog, koji je svu svoju imovinu ostavio unuku jer ih je, po priči meštana, Živorad godinama sve maltretirao.

Bilo je više podnetih prijava za nasilje u ovoj porodici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a