TUŽILAŠTVO NALOŽILO DA SE ISPITA VLASNICA PASA SA KOSMAJA: Životinje na posmatranju u Zoohigijeni

Novosti Onlajn

09. 01. 2023. u 16:01

NADLEŽNO tužilaštvo naredilo je da se M. S., vlasnica pasa za koje se sumnja da su na Kosmaju napali i usmrtili Vladana Radosavljevića, ispita, dok su životinje na posmatranju u Zoohigijeni.

ТУЖИЛАШТВО НАЛОЖИЛО ДА СЕ ИСПИТА ВЛАСНИЦА ПАСА СА КОСМАЈА: Животиње на посматрању у Зоохигијени

Sudija u Velikoj Ivanči, Foto D. Milovanović

Protiv M. S. je već u toku krivični postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Mladenovcu zbog sumnje da su psi napali devojčicu i naneli joj lake telesne povrede 1. novembra 2022. godine u selu Nemenikuće u Sopotu.

Životinje je, podsetimo, hranila Violeta M. (50) kojoj je određen pritvor do 30 dana i koja je za vreme nesreće bila sa psima.

Odluka o pritvoru je doneta kako Violeta M. ne bi mogla da utiče na svedoke.

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti izvršeno iz nehata, a za koje je zaprećena kazna od 1 do 8 godina zatvora. Violeta M. je na saslušanju izjavila da ne priznaje krivično delo, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Mladenovcu da osumnjičenoj odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Prema navodima krivične prijave, Violeta M. je bila zadužena da u Velikoj Ivanči u dvorištu kuće M. S., koja je na privremenom radu u inostranstvu, obilazi i hrani tri psa mešanca. Sumnja se da je ona 4. januara oko 9.30 nahranila pse, ali ih nije zatvorila u metalni boks koji je predviđen za njihov smeštaj, već ih je ostavila da slobodno šetaju po dvorištu.

Kako su bili bez nadzora, psi su izašli na ulicu Meljansko brdo bb i oko 12.30 napali V. D. i izujedali ga po donjim ekstremitetima, usled kojih ujeda je on preminuo na licu mesta. Nakon toga psi su izujedali i njegovu suprugu O. R. koja je zadobila lake telesne povrede, nakon čega je smeštena u Urgentni centar.

Potom se na licu mesta pojavila i Violeta M. umirila pse i zatvorila ih u metalni boks, a koje je kasnije u prisustvu policije preuzela služba zoohigijene. Utvrđeno je da psi nisu bili propisno obeleženi ali su nosili ogrlice sa brojevima mobilinih telefona M. S. i njene ćerke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati