JOLIĆU PRIPISUJU MALTRETIRANJE ALBANSKIH CIVILA: Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo optužnicu protiv još jednog Srbina

D. Z.

18. 11. 2022. u 18:20

SPECIJALNO tužilaštvo u Osnovnom sudu u Prištini podiglo je optužnicu protiv Časlava Jolića iz Đurakovca kod Istoka, zbog kako se navodi u optužnici, osnovane sumnje da je počinio krivično delo “ratni zločin protiv civilnog stanovništva” tokom sukoba na Kosovu i Metohiji 1998 i 1999 godine.

ЈОЛИЋУ ПРИПИСУЈУ МАЛТРЕТИРАЊЕ АЛБАНСКИХ ЦИВИЛА: Специјално тужилаштво у Приштини подигло оптужницу против још једног Србина

foto D.Z.

On se prema navodima tužilaštva tereti da je u „periodu od januara 1998. do 21. juna 1999. godine, na teritoriji opštine Istok, u saizvršilaštvu, protivno međunarodnom pravu, vršio torturu nad dvojicom albanskih civila.

Inače, Jolića su pripadnici kosovske policije uhapsili 2. juna ove godine u Istoku dok je obavljao administrativne poslove, od kada se nalazi u pritvor. Po njegovom hapšenju Kancelarija za Kosovo i Metohiju se oglasila i navela u saopštenju da je Joliću obezbeđena pravna zaštita.

- Časlav je otac četvoro dece sa boravištem u centralnoj Srbiji, koji je godinama odlazio na Kosovo i Metohiju i pune 23 godine nije imao nikakav problem da uđe ili boravi na prostoru KiM, kada je uhapšen i sproveden u Prištinu pod sumnjivim izgovorima i okolnostima. On je otišao sa obavi određene poslove iz ostavinske rasprave nakon smrti oca kada je naprasno uhapšen po nedavnoj optužnici, što baca posebno svetlo na njegov slučaj - navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Iz Kancelarije su naveli da je slučaj Časlava Jolića šesti po redu slučaj da se Srbi preko noći okrivljuju za navodne ratne zločine, po iskazima svedoka koji se pojavljuju posle 20 i više godina od navodno učinjenog dela, a u vreme kada okrivljeni najčešće potražuju svoja zakonita prava i imanje na Kosovu i Metohiju.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri