ODREĐEN PRITVOR HULIGANIMA KOJI SU NAPALI POLICIJU: Saslušani svi osumnjičeni za izazivanje haosa tokom Evroprajda, tužilaštvo donelo odluku

N. B.

11. 10. 2022. u 14:49

PRVO osnovno javno tužilaštvo danas je odredilo pritvor za 22 lica koja su 17. septembra napala policiju.

ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ХУЛИГАНИМА КОЈИ СУ НАПАЛИ ПОЛИЦИЈУ: Саслушани сви осумњичени за изазивање хаоса током Европрајда, тужилаштво донело одлуку

Foto: MUP RS

Tom prilikom je, u sukobima kod železničke stanice Karađorđev park, povređeno trinaest policajaca, i oštećena su tri vozila MUP-a.

Pritvor je određen zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo učestvovanje u grupi koja vrši krivično delo.

Saslušani su svi okrivljeni, od kojih je devetnaest izjavilo da negiraju izvršenje krivičnog, ali da ne žele da iznose odbranu, dok je troje okrivljenih iznelo svoju odbranu i negiralo izvršenje krivičnog dela.

Tužilaštvo je predložilo Prvom osnovnom sudu u Beogradu da u odnosu na sva zadržana lica koja su saslušana pred tužilaštvom odredi pritvor zbog opasnosti da utiču na saučesnike koji su u bekstvu, dok je za sedam lica predložilo određivanje pritvora i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrivljenima L. T. i M. M., za koje se osnovano sumnja da su kolovođe grupe i kojima preti kazna zatvora do osam godina, predloženo je određivanje pritvora i po osnovu da su način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Tužilaštvo takođe predlaže izdavanje poternice za tri okrivljena čiji je identitet utvrđen, a koji se trenutno nalaze u bekstvu.

BONUS VIDEO: DESILO SE PRE 36 GODINA - Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili