VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: Saslušani osumnjičeni za krijumčarenje cigareta bez akciza

S.J.M.

02. 10. 2022. u 20:55

U POSEBNOM odeljenju za suzbije korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su saslušana trojica osumnjičenih za krijumčanje cigareta bez akciza sa teritorije AP Kosovo i Metohija.

ВИШЕ ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО: Саслушани осумњичени за кријумчарење цигарета без акциза

Foto D. Milovanović

Milojko R. (45), LJuban Z. (39) i Velibor T. (46) sumnjiče se da su izvršili krivična dela Krijumčarenje i Nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Nakon saslušanja tužilštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da svoj trojici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, a prema Milojku R. i Veliboru T. i zbog opasnosti od bekstva.

Sumnja se da je Miljojko R. naručio i organizovao nelegalnu kupovinu, transport i skladištenje cigareta bez akciznih markica i bez dokumentacije o poreklu robe, tako što je 30. septembra ove godine vozaču kamiona Veliboru T, usmeno naložio da cigarete sa teritorije AP KiM, preko Novog Pazara doveze u do Borče u Beogradu, što je Velibor T. i učinio.

LJuban Z. se sumnjiči da je kao direktor i vlasnik jednog privrednog društva za transport iz  Rume, zaključio fiktivni ugovor o zakupu motornog vozila, čime je Radosavljeviću stavio na raspolaganje i korišćenje navedeni kamion, kako bi bio korišćen za nelegalni prevoz akciznih proizvoda, bez akciznih markica.

BONUS VIDEO:

SEĆANJE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

ZAHAROVA O IZJAVI BORELJA DA NA BALKANU NE ZNAJU KO JE PUTIN: Degradacija Zapada ne znači da je u toku isti proces i kod drugih naroda