SUMNJIČE SE ZA ZLOUPOTREBU POLOŽAJA? Detalji privođenja dva inspektora SBPOK-a

Novosti online

18. 08. 2022. u 12:11

POLICIJSKI inspektori Službe za borbu protiv organizovanog kriminala N. U. i Z. Đ. uhapšeni su danas u velikoj akciji Službe unutrašnje kontrole MUP-a Srbije. Kako saznajemo pripadnici Unutrašnje kontrole jutros su ušli u prostorije SBPOK-a na Makišu i priveli dvojicu kolega.

СУМЊИЧЕ СЕ ЗА ЗЛОУПОТРЕБУ ПОЛОЖАЈА? Детаљи привођења два инспектора СБПОК-а

Foto: P. Milošević

Kako saznajemo, pripadnici Unutrašnje kontrole jutros su upali u prostorije SBPOK-a na Makišu i lisice stavili dvojici kolega.

- N. U. sumnjiči se da je zloupotrebio položaj, odnosno da je od februara prošle godine do marta ove godine omogućavao narko dilerima D. G. i D. M. da nabavljaju drogu. Kako se sumnja, iako je kao policajac znao čime se bave, N. U. im je obezbeđivao zaštitu od svojih kolega, odnosno od policije, kako bi izbegli hapšenje.

Dodaje se i da se njihov kolega Z. Đ. sumnjiči da mu je pomogao oko zaštite D. G.

Kako nezvanično saznajemo, policajci se sumnjiče i da su krajem prošle godine učestvovali u zapleni droge od D.G., ali da o tome nisu obavestili ni tužilaštvo ni sud.

Akcija policije i tužilaštva počela je rano ujutru. Uhapšeni policajci, sutra bi trebalo da budu privedeni na saslušanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)