SLAO LAŽNE DOJAVE O BOMBAMA: Policija obavila razgovor sa maloletnikom iz Zrenjanina

B. G.

01. 06. 2022. u 09:26

PRIPADNICI Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv terorizma, u saradnji sa Policijskom upravom u Zrenjaninu i Tužilaštvom za organizovani kriminal, rasvetlili su lažne dojave o postavljenim bombama u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” u Zrenjaninu, iza kojih stoji maloletnik iz ovog mesta.

СЛАО ЛАЖНЕ ДОЈАВЕ О БОМБАМА: Полиција обавила разговор са малолетником из Зрењанина

Foto: B. G.

Policija je utvrdila da je on u više navrata tokom maja ove godine slao lažne dojave putem mejlova navedenoj školi, kao i jednom sportskom centru u Zrenjaninu.

Policija je obavila razgovor sa maloletnikom u prisustvu njegovih roditelja i o događaju je obavestila Centar za socijalni rad u Zrenjaninu.

- MUP Srbije i Tužilaštvo za organizovani kriminal apeluju na pojedince da se, u trenutku kad je Srbija izložena masovnim i organizovanim sajber napadima i lažnim dojavama o postavljenim bombama koje dolaze iz inostranstva, ponašaju odgovorno i u skladu sa zakonom i dodatno ne otežavaju rad srpskoj policiji čiji su specijalni timovi svakodnevno na terenu - poručuju iz Uprave zrenjaninske kriminalističke policije, uz napomenu da će se truditi da rasvetle svaku dojavu koja dolazi iz Srbije i pronađu izvršioce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)