U LUCI PRAHOVO ZAPLENJENO 50 TONA CIGARETA: Najveća zaplena u istoriji carinske službe

S.M.J.

26. 05. 2022. u 11:14

SLUŽBENICI Uprave carina presekli su još jedan organizovani lanac nelegalne trgovine akciznim proizvodima.

У ЛУЦИ ПРАХОВО ЗАПЛЕЊЕНО 50 ТОНА ЦИГАРЕТА: Највећа заплена у историји царинске службе

Foto: Uprava carina

Carinici su u Luci Prahovo kod Negotina zaplenili 50 tona neprijavljenih cigareta raznih robnih marki što je i najveća zaplena cigareta u istoriji carinske službe.

Tokom akcije koja je 24. maja kulminirala zaplenom tri brodska kontejnera u prahovskoj luci, carinicima su podršku pružili Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i inostrani partneri koji se bave suzbijanjem krijumčarenja.

Foto: Uprava carina

Tovar kamionima ušao u Srbiju iz Crne Gore
 

- Ceo slučaj otkriven je nakon što je tovar kamionima ušao u Srbiju iz Crne Gore sa namerom da tranzitira brodskim putem ka Rumuniji, ali se nakon istupa ka toj susednoj zemlji ubrzo opet volšebno pojavio na carinskom području Republike Srbije ne prijavljujući prethodno robu koju prevozi – navode u Upravi carina.

Foto: Uprava carina

Zaplenjeni brodski kontejneri sa cigaretama bez akciznih markica
 

U toku je detaljan pregled zaplenjenog tovara od 50 tona, odnosno 40 miliona komada nelegalnih cigareta.

U Upravi carina navode da su na ovom slučaju angažovali celokupno svoje raspoloživo ljudstvo i da je u toku detaljna kontrola koja zbog veličine tovara može da potraje i do 24 časa, ali da će o preciznoj količini krijumčarenih cigareta obavestiti javnost čim detaljan pregled bude bio okončan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OTAC NAPADNUTE DEVOJČICE IZ LAZAREVCA: Ćerku sam našao onesvešćenu u njivi, mlađe dete mi je javilo da su je odvela dvojica mladića