NAJSLABIJA TAČKA KLANA BELIVUK: Zašto su Veljini koljači na žrtvama ispisivali Koraćevo ime?

E.H.

30. 04. 2022. u 09:16

NA teritoriji Hrvatske, pre nekoliko dana, uhapšen je Filip Korać, desna ruka Luke Bojovića - ekskluzivno saznaju "Novosti".

НАЈСЛАБИЈА ТАЧКА КЛАНА БЕЛИВУК: Зашто су Вељини кољачи на жртвама исписивали Кораћево име?

Foto: N. Fifić/Privatna arhiva

Poslednji put u javnosti se o ovom čoveku govorilo kada je izneto šta je Veljko Belivuk izjavljivao u tužilaštvu 7. februara ove godine.

Umesto da je pričao o ubistvima za koja je optužen (u ovom trenutku najmanje sedam) on je izjavio da država sarađuje sa "škaljarskim klanom iliti Filipom Koraćem". Belivuk je rekao da je Korać saradnik Bezbednosno-informativne agencije i Interpola, ali i Kotoranina Jovana Vukotića, koji prema operativnim saznanjima crnogorske policije važi za navodnog vođu "škaljarskog klana".

Policijske informacije, kao i podaci bezbednosnih službi, govorili su da je Belivukova i Miljkovićeva kriminalna grupa jurila da otme i ubije Koraća.

Koliko su Belivuk i njegovi ljudi mrzeli Koraća, najbolje pokazuje izjava Bojana Hrvatina, jednog od dvojice svedoka saradnika, koji je ispričao u tužilaštvu da su članovi Belivukovog klana fotografije izmasakriranih tela slali direktno Filipu Koraću.

On je tada naveo da su u tajnu prostoriju on, Marko Miljković i Miloš Budimir odveli Milana Ljepoju dok su ostali pripadnici grupe ostali u kući. Opisao je kako je gledao kada je Belivuk ubio Ljepoju nožem. Rekao je da nije dobio novac za ovo ubistvo i da je od tada prestao da se viđa sa pripadnicima grupe, ali je nastavio da se dopisuje.

Hrvatin je ispričao u tužilaštvu da su članovi ove kriminalne grupe fotografije izmasakriranih tela ubijenih suparnika slali Filipu Koraću. Čak su na jednom od tela krvlju ispisali: "Korać pi...".

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Kamere snimile ubistvo u kafiću na Novom Beogradu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024