BANJALUČANIN „PAO“ U BEOGRADU: Hapšenje zbog pljačke pošte u Nikšiću u kojoj je ubijen LJubiša Mrdak

O.M.

10. 02. 2022. u 10:49

SRĐAN Svjetlanović (29) iz Banjaluke, jedan od osumnjičenih za krvavu pljačku pošte u Nikšiću u kojoj je ubijen radnik obezbeđenja Ljubiša Mrdak, uhapšen je sinoć u Beogradu.

БАЊАЛУЧАНИН „ПАО“ У БЕОГРАДУ: Хапшење због пљачке поште у Никшићу у којој је убијен Љубиша Мрдак

Na parkingu iza pošte čekali su transport novca / Foto V. Kadić

Svjetlanović se više od tri meseca nalazio u bekstvu i uhapšen je na osnovu Interpol poternice.

– Begunac je lociran i pronađen u jednom stanu u Beogradu. U pretresu stana pronađeno je više dokumenata s njegovom fotografijom i lažnim identitetima – kaže izvor blizak istrazi.

Osim Svjetlanovića u bekstvu su još i Nemanja Miljković alijas Nemanja Kaurin i David Banjac, alijas David Pavlović. Za krvavu pljačku osumnjičeni su još Petar Zolak (33) iz Laktaša i Stojan Albijanić (27) iz Bileće, koji su pritvoreni u Banjaluci. Zatim Mitar Knežević (40) iz Nikšića, koji je označen kao organizator pljačke i Stefan Regojević (33) iz Banjaluke, koji su pritvoreni u Crnoj Gori.

Krvavo razbojništvo izvršeno je 20. oktobra i ukradeno je 423.000 evra. Pljačkaši su na parkingu iza pošte čekali transport novca u ”nisan kaškaiju”. Bili su naoružani sa dve automatske puške, pištoljem i biber sprejom. Prvo su napali dva radnika obezbeđenja ”Sekjuriti i gard Montenegro” koje su poprskali biber sprejom i udarali kundacima. Mrdak je kolegama priskočio u pomoć i ubijen je iz blizine hicem iz puške, kalibra 7.62 mm. Nakon što su pokupili novac razbojnici su pobegli i u mestu Grebice zapalili ”nisan” za koji je utvrđeno da je 8. septembra ukraden u Šantićevoj ulici u Derventi. Ispostavilo se da su na vozilu bile nepripadajuće registarske oznake, na kojima je ranije vozilo snimljeno nadzornim kamerama.

Upravo je ”kaškai” bio ključni trag koji će dovesti do rasvetljavanja celog slučaja. Na osnovu njega identifikovan je prvi osumnjičeni i utvrđeno je na koji način i kada je prešao granicu BiH i Crne Gore. Došlo se i do višestruko osuđivanog razbojnika Kneževića, koji je ubrzo uhapšen. Veliku pomoć u istrazi je pružio MUP RS i otkriveni su identiteti ostalih osumnjičenih

Crnogorska policija izuzela je nadzore sa 250 kamera, analizirala telekomunikacije, ispitala svedoke… Utvrđeno je da je grupa delovala organizovano i sinhronizovano od juna meseca. Pripremili su oružje, iznajmili više stanova i u različitim fazama u planiranju pljačke koristili su najmanje sedam vozila. Od „čistača“ puta, do praćenja, opservacije i bekstva iz Crne Gore.

Bogati dosijei

Svi osumnjičeni važe za bezbednosno interesantne osobe. Srđan Svjetlanović dovodio se u vezu sa crnogorskim klanovima. Hapšen je zbog učešća u pucnjavama u Banjaluci i Podgorici gde je nakon „šenlučenja“ ispred kafića udario policajca. Na policajce je dva puta nasrtao i u Kneževu. Mitar Knežević je zbog razbojništava odležao oko 11 godina zatvora i tri zbog krijumčarenja droge. Nemanja Miljković, alijas Kaurin, odležao je četiri i po godine zatvora zbog šest razbojništava u trgovinama u Banjaluci, a dovođen je u vezu sa više krivičnih dela. Stefan Regojević, sin je vlasnika zlatare u Banjaluci. Privođen je zbog više dela, kao i otmice i premlaćivanja Đ. O.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO: Ispovest supruge Dragana Panića (51), Srbina preklanog na brodu u Italiji

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024