ZABRANJENO IM DA KOMUNICIRAJU SA SVEDOCIMA: Saslušana trojica Novosađana osumnjičenih za učestvovanje u tuči

Lj. P.

02. 02. 2022. u 16:49

TROJICA dvadesetjednogodišnjaka iz Novog Sada, V.K., M.M. i V.E. osumnjičenih da su prošlog vikenda teško povredili dve godine starijeg sugrađanina U.V. juče su privedeni u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.

ЗАБРАЊЕНО ИМ ДА КОМУНИЦИРАЈУ СА СВЕДОЦИМА: Саслушана тројица Новосађана осумњичених за учествовање у тучи

MUP

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je, kako navode podnelo predloge za određivanje pritvora protiv okrivljenih V.K. i M.M. zbog krivičnog dela učestovanje u tuči i to zbog postojanja osobitih okolnosti koje bi ukazivale da će okrivljeni boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, dok je u odnosu na okrivljenog V.E. podnet predlog za određivanje mere zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa svedocima zbog krivičnog dela učestovanje u tuči.

Sudija za prethodni postupak je, kako je saopštila Svjetlana Radovanović, portparol Osnovnog suda odbio predloge Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu za određivanje pritvora osumnjičenim V.K. i M.M i izrekao im meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima uz obavezu javljanja nadležnoj Policijskoj ispostavi, nalazeći da će se ovom blažom merom postići svrha nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

U pogledu okrivljenog V.E. usvojen je predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, te mu je izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa svedocima uz obavezu javljanja nadležnoj Policijskoj ispostavi.

- Sud je svoje razloge za ovakvu odluku detaljno obrazložio u rešenjima koja su uručena strankama u postupku, na koja isti imaju pravo žalbe u zakonskom roku krivičnom vanpretresnom veću ovog suda – navodi Svjetlana Radovanović, portparol Osnovnog suda.

Ova trojica sumnjiče se da su u noći između 29. i 30. januara na Novom naselju naneli teške povrede dvadestrogodišnjem Novosađaninu. Oštećeni je, inače, izjavio da se sam povredio i odbijao je saradnju sa policijom u rasvetljavanju ovog krivičnog dela.

Tuča grupe mladića desila se ispred Sportskog centra „Meridijan“, a na snimku koji je dospeo u javnost, vidi se rasprava, a zatim napad. U jednom trenutku nekoliko osoba prilazi grupi i jednog od prisutnih počinje da udara letvama, palicama i rukama. Jedan od mladića je uspeo da odvoji napadnutog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŽENA ZAVRŠILA NA OPERACIJI I TRANSPLANTACIJI KOŽE: Saslušani kozmetičar i lekar opšte prakse, osumnjičeni za pogrešno lečenje