NA TREŽNJENJU ZADRŽANO 20 VOZAČA: Akcija saobraćajne policije u Somboru – Pod dejstvom alkohola za volanom 87 građana

J. B.

10. 01. 2022. u 22:25

SAOBRAĆAJNA policija u Somboru je u okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja za minulih devet dana kontrolisala 4.029 učesnika u saobraćaju na podrčju Zapadnobačkog okruga, od kojih je 802 sankcionisano zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa.

НА ТРЕЖЊЕЊУ ЗАДРЖАНО 20 ВОЗАЧА: Акција саобраћајне полиције у Сомбору – Под дејством алкохола за воланом 87 грађана

Foto: D. Milovanović

Iz saobraćaja je isključeno ukupno 87 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 20 zadržano do istrežnjenja, a najviše je imao muškarac za kog je alkotestom utvrđeno da je vozio sa 2,27 promila alkohola u organizmu.Takođe, zadržano je dvoje vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Policija je iz saobraćaja isključila i devet vozača sa probnom vozačkom dozvolom, od kojih su njih pet vozili u vreme kada im je to bilo zabranjeno, a četvoro su upravljali automobilom sa snagom motora većom od dozvoljene.

Najviše vozača, njih 310 sankcionisano je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, dok je 212 vozača i putnika zatečeno da ne koristi sigurnosni pojas.

Iz Policijske uprave u Somboru apeluju na vozače da budu odgovorni prema sebi i drugima, da poštuju ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i koriste sigurnosni pojas na način na koji je to predvideo proizvođač vozila.

BONUS VIDEO - AUTOMOBILI UNIŠTENI: Teška saobraćajna nesreća u Zemunu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna