DŽONIĆU PRETI DOŽIVOTNA KAZNA: Osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić bio uračunljiv

J. Ćosin

10. 01. 2022. u 17:31

GORAN Džonić protiv koga Više javno tužilaštvo u Nišu sprovodi istragu zbog teškog ubistva tročlane porodice Đokić, ovaj zločin izvršio je u uračunljivom stanju.

ЏОНИЋУ ПРЕТИ ДОЖИВОТНА КАЗНА: Осумњичени за убиство породице Ђокић био урачунљив

Foto: J. Ćosin/Fejsbuk/ilustracija

Kako saznajemo, veštačenje koje je sprovedeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu pokazalo je da kod njega ne postoji duševno oboljenje niti privremeni duševni poremećaj, koji je uticao na njegovu sposobnost da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja krivičnog dela.

Ovaj nalaz je ključan zbog odluke o krivičnoj sankciji. Posle ovog nalaza jasno je da Džonić može da dobije doživotnu robiju, te je isključena mogućnost za izricanje mere bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, na šta bi imao pravo da je ustanovljeno da je neuračunljiv.

- On je tokom istrage pokušavao da se "napravi lud", ponašao se iracionalno, menjao raspoloženja, smejao se dok je pričao o ubistvu ali mu taktika nije uspela. Ovaj nalaz je u potpunosti onemogućio dalju ovakvu njegovu odbranu – navode naši sagovornici upoznati sa slučajem.

BONUS VIDEO - SUZANA DžONIĆ O SINOVIMA: "Ne znam zašto više leže tamo i cela porodica pati"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (2)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju