DŽONIĆU PRETI DOŽIVOTNA KAZNA: Osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić bio uračunljiv

J. Ćosin

10. 01. 2022. u 17:31

GORAN DŽonić protiv koga Više javno tužilaštvo u Nišu sprovodi istragu zbog teškog ubistva tročlane porodice Đokić, ovaj zločin izvršio je u uračunljivom stanju.

ЏОНИЋУ ПРЕТИ ДОЖИВОТНА КАЗНА: Осумњичени за убиство породице Ђокић био урачунљив

Foto: J. Ćosin/Fejsbuk/ilustracija

Kako saznajemo, veštačenje koje je sprovedeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu pokazalo je da kod njega ne postoji duševno oboljenje niti privremeni duševni poremećaj, koji je uticao na njegovu sposobnost da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja krivičnog dela.

Ovaj nalaz je ključan zbog odluke o krivičnoj sankciji. Posle ovog nalaza jasno je da DŽonić može da dobije doživotnu robiju, te je isključena mogućnost za izricanje mere bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, na šta bi imao pravo da je ustanovljeno da je neuračunljiv.

- On je tokom istrage pokušavao da se "napravi lud", ponašao se iracionalno, menjao raspoloženja, smejao se dok je pričao o ubistvu ali mu taktika nije uspela. Ovaj nalaz je u potpunosti onemogućio dalju ovakvu njegovu odbranu – navode naši sagovornici upoznati sa slučajem.

BONUS VIDEO - SUZANA DŽONIĆ O SINOVIMA: "Ne znam zašto više leže tamo i cela porodica pati"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)