OBORILA ŽENU NA PEŠAČKOM I POBEGLA: Saslušana osumnjičena za saobraćajnu nesreću na Slaviji

N.B.

30. 12. 2021. u 13:45

PRED Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu danas je saslušana D. M. zbog sumnje da je 29. decembra 2021. oko sedam časova, na raskrsnici Makenzijeve, Katanićeve i Kursuline izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj je teške telesne povrede zadobila pešak S. M. Nakon toga je pobegla, ali je ubrzo privedena.

ОБОРИЛА ЖЕНУ НА ПЕШАЧКОМ И ПОБЕГЛА: Саслушана осумњичена за саобраћајну несрећу на Славији

Foto N. Fifić

- Kako je do sada utvrđeno na osnovu izvršenog uviđaja i pregledom snimaka sigurnosnih kamera, do nezgode je došlo na taj način što se osumnjičena kretala svojim vozilom  Makenzijevom ulicom iz pravca Ulice Maksima Gorkog ka Trgu Slavija, te je vozilom ušla u raskrsnicu kada joj je svetlosnim saobraćajnim znakom bio zabranjen prolaz (crveno svetlo), usled čega je prednjom stranom vozila udarila i nabacila na haubu i vetrobransko staklo pešaka S. M., koja je kolovoz prelazila na obeleženom pešačkom prelazu, nakon čega je vozilom napustila lice mesta - navodi se u saopštenju Prvog tužilaštva.

Nakon što su policijski službenici utvrdili identitet osumnjičene i uhapsili je, po nalogu dežurnog zamenika Prvog OJT u Beogradu određeno joj je zadržavanje u trajanju od 48 časova.

- Osumnjičena D. M. je saslušana u tužilaštvu danas, kojom prilikom je priznala izvršenje krivičnog dela, navodeći da je dolaskom do predmetne raskrsnice pogledala u semafor i videla da se upalilo uslovno zeleno svetlo za koje joj se učinilo da je za pravac u kom se ona kretala Makenzijevom ulicom prema Trgu Slavija, pa je vozilom ušla u raskrsnicu, a zatim je osetila da je u prednju stranu vozila nešto udarilo. Kako su bili loši vremenski uslovi, ona nije videla pešački prelaz i nije zaustavila svoje vozilo, već je nastavila kretanje, s obzirom na to da je žurila na posao - navodi Tužilaštvo.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičena je zaposlena u Domu zdravlja Stari Grad, kao stomatološka sestra.

- Kako je osumnjičena u potpunosti priznala izvršenje krivičnog dela u vreme, mesto i način kako joj se stavlja na teret krivičnom prijavom, te kako je neosuđivana i ima uredno prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, tužilaštvo je ukinulo rešenje o zadržavanju, koje joj je određeno prilikom hapšenja - stoji u saopštenju.

U dokaznom postupku tužilaštvo će narediti neophodna veštačenja i to sudsko-medicinsko veštačenje radi utvrđivanja stepena povreda i mehanizma njihovog nastanka kod oštećene i saobraćajno-tehničko veštačenje, kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima je došlo do predmetne saobraćajne nezgode, ispitaće se svedoci događaja i nakon prikupljanja drugih obaveštenja i dokaza, biće doneta konačna odluka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024