SNAJPER OSTAJE IZA REŠETAKA DO 18. JANUARA: Milutinoviću, osumnjičenom za otmicu, ponovo produžen pritvor

Lj. P.

17. 12. 2021. u 13:23

REŠENjEM vanpretresnog veća Višeg suda u Novom Sadu, Slobodanu Milutinoviću Snajperu (37) iz Novog Sada, osumnjičenom za otmicu sugrađanke U. J. (23), danas je ponovo produžen pritvor za još 30 dana.

СНАЈПЕР ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА ДО 18. ЈАНУАРА: Милутиновићу, осумњиченом за отмицу, поново продужен притвор

društvene mreže

Ova mera, kako je za „Novosti“ rekla Jelena Ostojin, portparolka Višeg suda, može trajati do 18. januara 2022. godine. Njemu je ranije pritvor određen da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, ali i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Istraga koja se vodi protiv njega zbog sumnje da je 19. septembra u jednom stanu tukao i maltretirao U. J., sa kojom je ranije navodno bio u emotivnoj vezi, nedavno je proširena i na period pre toga, jer je navodno i ranije bio nasilan prema ovoj dvadesettrogodišnjakinji.

U dosadašnjoj istrazi u tužilaštvu su kao svedoci saslušane majka i rođena sestra U. J., svedočila su i četvorica policajaca, koji su te večeri bili na intervenciji, kao i drugarica žrtve.

Krajem oktobra Novosađanka U. J. je dopunila svoju ranije datu izjavu i ispričala je šta se dešavalo u njihovoj vezi pre nego što ga je prijavila za otmicu. Kao posebno osetljivi svedok, ona je izjavu dala iz skrin-sobe.

Milutinović, koji se u početku branio ćutanjem, kasnije je izneo svoju odbranu u vezi sa događajem od 19. septembra za koji se sumnjiči, i do detalja ispričao o njihovom odnosu.

On je uhapšen nakon što ga devojka prijavila policiji da ju je oteo. Njemu su stavljene lisice na ruke, a ona je lekarsku pomoć potražila u Urgentnom centru, gde su joj utvrđene lake povrede, posle čega je otpuštena kući.

Protiv Milutinovića se, inače, vodi istraga i u Osnovnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da je nelegalno držao oružje. Za ovo krivično delo sa njim je osumnjičena i njegova supruga. Njih dvoje su bili uhapšeni u opsežnoj akciji policije na teritoriji Novog Sada početkom septembra posle ubistva Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (47), a prilikom pretresa više stanova i objekata, u stanu bračnog para Milutinović, kako saznajemo, pronađen je pištolj za koji nemaju dozvolu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!