PRETUKAO ŽENU LETVOM, PRETI MU PET GODINA: Podignuta optužnica protiv Gorana Vučkovića iz Zablaća kod Čačka

V. ILIĆ

14. 12. 2021. u 21:45

OSNOVNO javno tužilaštvo u Čačku podiglo je optužnicu protiv Gorana Vučkovića (30) iz čačanskog sela Zablaća, zbog sumnje da je letos na monstruozan način pretukao svoju suprugu Nikoliju, koja je zbog teških povreda opasnih po život završila u bolnici.

ПРЕТУКАО ЖЕНУ ЛЕТВОМ, ПРЕТИ МУ ПЕТ ГОДИНА: Подигнута оптужница против Горана Вучковића из Заблаћа код Чачка

Supružnici Goran i Nikolija Vučković

Njemu se na teret stavlja nasilje u porodici prema supruzi, ali i majci, kao i nanošenje teških telesnih povreda svojoj ženi.

Optuženi je, kako se sumnja, svoju suprugu, inače majku njihovo četvoro dece, tukao letvom u kojoj je bio zakucan ekser. Ona je zadobila povrede po celom telu, najviše po glavi, pri čemu joj je i otkinuo deo uha. Nakon što ju je istukao, prema priči očevidaca, nagu ju je ostavio pored kontejnera u centru sela.

Kako saznajemo, optuženi će biti saslušan 21. decembra, pred Osnovnim sudom u Čačku. Vučković se i dalje nalazi u pritvoru, a 29. decembra će biti odlučeno da li će biti produžen. Tužilaštvo je zatražilo da mu sud izrekne kaznu od pet godina i tri meseca zatvora.

- Ne možemo reći da smo zadovoljni ovakvim optužnim predlogom iz više razloga - kazala nam je punomoćnik oštećene, advokat Irena Ilić. - Najpre, moram da napomenem da sam pre optuženja, još u toku istražnog postupka, uputila Višem tužilaštvu u Čačku predlog kojim je traženo da se razmotri da li se u radnjama okrivljenog stiču obeležja krivičnog dela ubistvo u pokušaju. Međutim, navedeni predlog je odbijen. Možda sam kao punomoćnik oštećene previše subjektivna, ali smatram da je ovakav optužni predlog preuranjen, s obzirom na to da još nisu izvedeni svi dokazi, a sa druge strane, imajući u vidu težinu, vrstu, kao i veliki broj povreda koje je Nikolija pretrpela. Mišljenje mnogih, pa i moje, jeste da se okrivljeni morao goniti za ovo krivično delo.

PREDSTOJI VELIKA BORBA

ADVOKATICA Ilić dodaje da je krivični postupak izveden pred sud, tako da, kako navodi, sada predstoji velika borba u kojoj će, kako se nada, javna tužba, ili pak sud, shvatiti pravu težinu izvršenog krivičnog dela i posledice, te da će na kraju pravda biti zaista zadovoljena.

- U suprotnom, zakon će ostati samo mrtvo slovo na papiru - zaključila je Ilićeva, uz napomenu da će suđenje biti otvoreno za javnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest