PREDLOŽILI ODREĐIVANJE PRITVORA: Novosadsko VJT povodom hapšenja za rauzbijanj prostorija PS

Lj. P.

10. 12. 2021. u 15:56

POVODOM hapšenja L.V. (27) iz Vrbasa osumnjičenog za nasilničko ponašanje i neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet droga, danas se saopštenjem oglasilo Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

ПРЕДЛОЖИЛИ ОДРЕЂИВАЊЕ ПРИТВОРА: Новосадско ВЈТ поводом хапшења за раузбијањ просторија ПС

saslušani osumnjičeni za ubistvo

- Povodom događaja koji je izazvao interesovanje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je 10. decembra donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog L.V. zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga s obzirom da je prilikom pretresa stana u kom boravi osumnjičeni pronađena veća količina opojne droge upakovana u nekoliko paketića namenjenih za dalju prodaju, digitalna vaga – navodi se u saopštenju VJT. - Nađena je i određena suma novca za koju se sumnja za potiče od prodaje opojnih droga.

On se, kako se dalje navodi u saopštenju, sumnjiči da je počinio krivično delo nasilničko ponašanje kažnjivo članom 344 stav 2 u vezi sa stavom 1 Zakonika, kada je 4. decembra u prisustvu većeg broja građana, vršenjem nasilja pričinjena materijalna šteta i razbijeno staklo na prozoru od prostorija Grada Novog Sada, koje koristi jedna politička stranka, što je dovelo do težeg remećenja javnog reda i mira.

- Kako se osumnjičenom stavlja na teret krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 stav 1 Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do dvanaest godina, to je isti, nakon zadržavanja do 48 časova, saslušan u Višem javnom tužilaštvu na okolnost izvršenja krivičnih dela – navodi se dalje u saopštenju VJT.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu nastavlja da sprovodi dalju istragu u skladu sa zakonom, te je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora prema osumnjičenom zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)