"OVO JE VELIKI REZULTAT RADA PREDSEDNIKA I DIPLOMATIJE" Brnabić: Srbija pokazala kako se bori za svoje interese, svet i međunarodno pravo

Tanjug

24. 05. 2024. u 08:47

PREDSEDNICA Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je danas, govoreći o usvajanju rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, da je Srbija pokazala kako se bori za svoje interese, svet i međunarodno pravo.

ОВО ЈЕ ВЕЛИКИ РЕЗУЛТАТ РАДА ПРЕДСЕДНИКА И ДИПЛОМАТИЈЕ Брнабић: Србија показала како се бори за своје интересе, свет и међународно право

Foto: Tanjug

Brnabićeva je za RTS istakla da se rezultat glasanja o rezoluciji u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) poklapa sa diplomatskim aktivnostima Srbije.

- Nismo želeli da dozvolimo da se stigmatizuje naš narod. Više od dve trećine sveta nije glasalo za rezoluciju - istakla je predsednica parlamenta.

Navela je da i one zemlje koje su bile uzdržane predstavljaju jasan glas da nisu bile za rezoluciju.

- Ovo je veliki rezultat rada predsednika i naše diplomatije. Srbija je pokazala kako se bori za svoje interese, svet i principe međunarodnog prava - ukazala je Ana Brnabić.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je juče rezoluciju o Srebrenici sa 84 glasa za, 19 protiv i 68 uzdržanih glasova.

Za rezoluciju je bilo više uzdržanih i država koje su glasale protiv, ukupno, nego što ih je bilo za, odnosno za rezoluciju o Srebrenici glasalo je samo 43 odsto zemalja članica, dok je čak 57 odsto bilo protiv ili uzdržano.

BONUS VIDEO: U INAT REZOLUCIJI: Trobojke se vijore Beogradom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (25)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)