"OVO JE NAJGORI MOMENAT U MOJOJ KARIJERI": Alkaraz razočaran, za sve krivi Đokovića

Novosti online

24. 05. 2024. u 10:28 >> 10:28

Na prošlogodišnjem Rolan Garosu, Karlos Alkaraz i Novak Đoković su igrali u polufinalu. Đoković je tad pobedio sa 3:1 u setovima, 6:3, 5:7, 6:1, 6:1, a Španac je na tom susretu imao problema sa povredom.

ОВО ЈЕ НАЈГОРИ МОМЕНАТ У МОЈОЈ КАРИЈЕРИ: Алкараз разочаран, за све криви Ђоковића

Foto: Profimedia

Španski teniser Karlos Alkaraz je imao velikih problema sa grčevima. 

- To je bio jedan od mojih najgorih momenata u karijeri. Dotle sam bio na veoma visokom nivou, bila je to sjajna partija protiv Đokovića koja se završila sa onakva dva seta i to me i dalje veoma ljuti. Međutim, uvek kažem da iz svake situacije ima šta da se nauči i to sam i uradio - rekao je Alkaraz.

Problem je imao i sa podlakticom, nije igrao Monte Karlo, Barselonu i Rim, pa je ispao u četvrtfinalu Madrida. 

Foto: Profimedia

- Sada se dobro osećam. Treninzi idu prilično dobro, bez ikakvih problema. Kada igram forhend, još osećam mali strah. Kada god udarim lopticu iz sve snage, osetim mali alarm u glavi. Međutim, sve je bolje nego što sam osećao u Madridu. Nosim zaštitni zavoj na treninzima, mislim da ću igrati sa njim. To što ga nosim ne znači da me boli ruka ili da se loše osećam. Jednostavno, to je preventivna mera i pomaže mi. Cilj je da moja podlaktica dobije pomoć i da se psihološki osećam lakše -  rekao je Alkaraz. 

Mnogi španskog tenisera vide kao jednog od favorita na Rolan Garosu. 

- Neću da kažem da sam došao kao favorit u Pariz, ali sam uveren da imam šanse da ga osvojim. Videćemo kako će proći prvi dani turnira. Mnogo je tenisera koji mogu ovde da pobede. Moje ime je na toj listi, možda ne među prvima, ali i dalje mislim da imam šanse - rekao je Alkaraz. 

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)