PRETIO JE DA ĆE MI POBITI PORODICU: Ispovest Veljka Žegarca (19), pretukli ga pijani otac i sin - šutirali ga u glavu i davili!

B. GRUJIĆ

03. 12. 2021. u 22:00

ZRENjANINSKA policija uhapsila je Ž. S. (56) i njegovog sina M. S. (31) zbog sumnje da su u subotu, 27. novembra, u restoranu kod Velike pijace u gradu na Begeju nakon svađe, fizički nasrnuli i pretukli konobara Veljka Žegarca (19), a zatim i kuvaricu i njenog supruga.

ПРЕТИО ЈЕ ДА ЋЕ МИ ПОБИТИ ПОРОДИЦУ: Исповест Вељка Жегарца (19), претукли га пијани отац и син - шутирали га у главу и давили!

Foto: B.Grujić

Nakon što ga je majka Ivana, u subotu tokom noći, odvezla u Urgentni centar, Žegarac je u zrenjaninskoj bolnici proveo pet dana i danas je pušten, uz otpusnu listu, u kojoj su navedene brojne teške telesne povrede.

- Mnogo sam bolje, ali još osećam posledice sramnog prebijanja od dvojice Zrenjaninaca, kojima ništa u životu nisam skrivio - kaže nam Veljko, kojeg smo posetili u porodičnoj kući u selu Klek, kod Zrenjanina, gde živi sa majkom, očuhom, babom i dedom, i mlađim bratom i sestrom.

Uz napomenu da nije imao ulogu kovid-redara, kako su preneli neki mediji, Veljko ističe da je samo radio kao konobar u restoranu i usluživao pedesetak gostiju koji su bili na proslavi prvog rođendana i imali ugovorenu proslavu i muziku, do 20 časova, s obzirom na to da je većina pozvanih bila bez kovid-propusnica.

- Najljubaznije sam prišao Ž. S. i upozorio ih da je vreme za slavlje isteklo, ali me je zamolio da čuju još dve pesme, Kada je i to prošlo, vidno pod uticajem alkohola, uhvatio me je za vrat i počeo da me davi - priseća se nemilih scena Veljko i dodaje da je u kafani tada nastao opšti haos.

Foto: B.Grujić

Žegarac kaže da se nije znalo ko koga udara u tuči, a kako je saznao kasnije, tu je bilo odranije nekih neraščišćenih računa između porodice koja je slavila detetu prvi rođendan i nekog od gostiju.

- Iskoristio sam metež i pobegao u kuhinju, ali je jurio za mnom uz vređanje i pogrdne reči. Uspeo je da razvali vrata i kuvarici, koja je stala u moju zaštitu, polomio je tri prsta, a njenog supruga je žestokim udarcima oborio na pod - nastavlja priču Veljko, koji je nakon zadobijenog udarca nogom u glavu nakratko ostao bez svesti.

Kada se povratio, kako kaže, Ž. S. ga je podigao, a njegov sin nastavio da udara, uz pretnje i psovke.

- Pretio je da će otići po pištolj i ubiti mene i moju porodicu i zbog toga, kao i zbog svega što su mi uradili ću ih tužiti - nastavlja Veljko, ističući da mu je očuh pre samo desetak dana doživeo infarkt i da sve ovo teško podnosi.

Kako kaže, zanimljivo da se policije uopšte nije pojavila u restoranu, iako je u jednom trenutku opšte agonije uspeo da vidi rotaciona svetla, a istražitelji su se pravdali da nisu uspeli da lociraju restoran.

- U međuvremenu, došao je vlasnik restorana, uspeo sam da izvučem živu glavu, ni kriv ni dužan, i kući sam došao sav krvav - dodaje Veljko.

ZABRINUTI ZA BEZBEDNOST

Svi u Veljkovoj porodici, i te kako su zabrinuti za bezbednost, s obzirom na upućene pretnje smrću, a majka Ivana kaže da će tužiti nasilnike, koji su joj bezdušno pretukli sina, i to po više osnova.

- To što su bili pijani i što je proslava bila njihova, ništa ne opravdava, a ja imam svedoke da sam ih najljubaznije zamolio da okončaju zabavu - kaže na kraju Veljko, uz napomenu da ga poslodavac i vlasnik restorana svakodnevno zove i posećuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Zajedno za očuvanje prirode