DŽONIĆ TVRDI DA MU JE SVE PODMETNUTO! Novi detalji sa saslušanja osumnjičenog za ubistvo porodice Đokić

J. ĆOSIN

09. 11. 2021. u 09:35

S OBZIROM na to da je Goran Džonić tokom ponovnog četvoročasovnog saslušanja često menjao iskaz, posebno u pogledu oružja iz koga je porodica Đokić usmrćena, veštačenja će pokazati da li u njegovim navodima ima bar malo istine.

ЏОНИЋ ТВРДИ ДА МУ ЈЕ СВЕ ПОДМЕТНУТО! Нови детаљи са саслушања осумњиченог за убиство породице Ђокић

Foto: Privatna arhiva i Pixabay

Džonić, glavnoosumnjičeni za ubistvo tročlane porodice Đokić, kazao je da iz njegovog pištolja „bereta“, pronađenog nakon što je uhapšen u porodičnoj kući njegove supruge u Aleksincu, nije uopšte pucano jer je navodno oružje tehnički neispravno.

- Kazao je da jeste pištolj nabavio kako bi zaštitio roditelje jer su devizni penzioneri, pa su mogli da postanu meta pljačkaša. Kazao je da ga oružje uopšte nije interesovalo, te da se pokvarilo. Međutim, pritisnut dokazima, priznao je da se taj kvar sastojao u tome što je pištolj zarđao. Ti navodi ga dodatno inkriminišu iz jednostavnog razloga jer je on vrlo vičan majstor, „svaštar“, sposoban da popravi mnoge stvari. Između ostalog i svoj motor je popravljao, a onda je sasvim jasno da ako je to bio u stanju, s obzirom na to da se radi o složenom sistemu, da je bez ikakvih problema mogao da i pištolj dovede u funkcionalno stanje. Veštačenje će pokazati da li je iz tog pištolja pucano, ali je nesporno da je mogao da ga popravi ako je to hteo – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

On je izjavio i da je nakon zločina pištolj njemu vraćen, ali bez metaka, dok je nakon par dana njih našao u svom poštanskom sandučetu. Ispričao je da je gledao dva meseca na internetu kako se rasklapa pištolj i da nije nikako uspeo da shvati kako se rastavlja, dok je već u narednom trenutku ponosno odgovorio da pištolj zna u mraku da  rastavi i sastavi za par sekundi.

Takođe, za deo novca koji je pronađen u njegovom stanu, odnosno 10.000 evra tvrdi da je dobio u paketu na kućnu adresu.

Advokati odbrane ostalih osumnjičenih Filip Domazet, koji brani Džonićeve sinove, i Mladen Magdalinić, branilac braće „Jojki“, podneli su žalbu na rešenje o pritvoru zahtevajući da se u nastavku postupka njihovi klijenti brane sa slobode, a odluka suda se očekuje.

BONUS VIDEO - Džonić stigao u tužilaštvo: Uveden na sporedni ulaz

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a