BEZ STRAHA GOVORILE O SNAJPERU: U istrazi o otmici Novosađanke U. J. (23) u tužilaštvu saslušane njene majka i sestra

Lj. P.

08. 10. 2021. u 21:31

U NASTAVKU istrage o otmici Novosađanke U. J. (23), za koju je osumnjičen Slobodan Milutinović Snajper, inače njen nekadašnji emotivni partner, u petak su u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, kao svedoci saslušane njene majka i sestra. One su, prema rečima Miloša Bugarskog, pravnog zastupnika U. J., bez straha ispričale sve što znaju o toj noći, kada je devojka oteta.

БЕЗ СТРАХА ГОВОРИЛЕ О СНАЈПЕРУ: У истрази о отмици Новосађанке У.  Ј. (23) у тужилаштву саслушане њене мајка и сестра

Foto N. Karlić

- Ispričale su svoja neposredna saznanja o onome što se dešavalo na samoj lokaciji, ali i o onome što se dešavalo na putu do tamo - rekao je, za "Novosti", advokat Miloš Bugarski. - Takođe su predočile kako su i zašto išle na tu lokaciju.

Osim njih dve, u novosadskom VJT, u petak su saslušani još neki svedoci.

Dan pre njihovog svedočenja, nepoznati muškarac je zapalio "BMV iks 5" i "mercedes" A klase vlasništvo U. J. i njenog oca S. J. Oba vozila su potpuno izgorela, a paljenje automobila na parkingu u Stražilovskoj 33 u Novom Sadu, u blizini zgrade gde ova porodica stanuje, u javnosti je protumačeno kao vid upozorenja, pred sestrino i mamino svedočenje.

Slobodan Milutinović Snajper je uhapšen 19. septembra pod sumnjom da je oteo U. J., a nakon privođenja u VJT, njemu je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana. On se tada branio ćutanjem.

Milutinovića je policija uhapsila nakon što ga je devojka prijavila policiji da ju je oteo. Njemu su stavljene lisice na ruke, a ona je lekarsku pomoć potražila u Urgentnom centru, gde su joj utvrđene lake povrede, posle čega je otpuštena kući.

Prema nezvaničnim saznanjima, dvadesettrogodišnjakinja i Milutinović su navodno bili u emotivnoj vezi više od godinu dana, posle čega je ona odlučila da je prekine. On, navodno, nije mogao da se pomiri sa raskidom, pa ju je te večeri pozvao da razgovaraju, posle čega je odveo u iznajmljeni stan i tamo je držao mimo njene volje.

Foto: Društvene mreže

HAPŠEN I 5. SEPTEMBRA ZBOG ORUŽJA

Slobodan Milutinović (na slici) je i nedavno, zajedno sa suprugom, bio privođen 5. septembra u opsežnoj akciji policije u Novom Sadu, posle ubistva Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića jer je u njihovom stanu pronađen pištolj za koji nemaju dozvolu. Posle saslušanja oboje su pušteni da se brane sa slobode. Dve nedelje kasnije, Snajperu su ponovo stavljene lisice na ruke, ovaj put zbog otmice.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024