VOZAČU PRETI OSAM GODINA ROBIJE: Pokosio decu na pešačkom, pa dao gas i pobegao

Novosti online

21. 07. 2021. u 10:58

LAZARU G. (38), vozaču koji je u nedelju uveče na Karaburmi teško povredio braću Luku (5) i Stefana B. (10), preti osam godina robije zbog teške nesreće koju je izazvao na pešačkom prelazu, ali i pobegao sa mesta nesreće.

ВОЗАЧУ ПРЕТИ ОСАМ ГОДИНА РОБИЈЕ: Покосио децу на пешачком, па дао гас и побегао

Foto: M.S.

Kako se nezvanično saznaje, osumnjičeni Lazar G. biće danas sproveden na saslušanje u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu. Paralelno sa tim policija će tužilaštvu podneti krivičnu prijavu protiv njega kojom ga tereti za dva krivična dela: teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i za nepružanje pomoći povređenom licu nakon nesreće. Prema zakonu, zbog ovih dela, njemu preti kazna robije od čak osam godina zatvora.

Dok se čeka njegovo saslušanje, Tužilaštvo je naložilo policiji da prikupi sve potrebne dokaze u slučaju ove nesreće. Među njima su i izveštaji lekara o stepenu povreda mališana i njihovog oca koje je Lazar G. udario kolima na pešačkom prelazu.

Prema rečima Slobodana B., deke malenih Luke i Stefana, njihovo stanje je i dalje nepromenjeno, stariji brat (9) i dalje se nalazi u komi, dok mlađeg očekuje operacija butne kosti.

- Stanje im je isto kao nakon nesreće. Stariji unuk je na intenzivnj nezi i dalje je u komi i ne mogu da ga operišu zbog izliva krvi, ali je stabilan, kažu srce mu kuca normalno - rekao je o stanju starijeg unuka koji je u nesreći zadobio tešku povredu naprsnuća lobanje Slobodan, deda povređenih dečaka.

Četvorogodišnji dečak je na intenzivnoj nezi, on je iz Urgentnog centra premešten u Tiršovu. U toku jučerašnjeg dana je, prema rečima Slobodana, trebalo da bude operisan, a da li je do operacije došlo nismo dobilu informaciju do zaključenja broja.

- Trebalo je da bude operisan u ponedeljak, tako su mi rekli, ali nije jer su čekali da ga operiše isti doktor koji ga je te noći nakon nesreće primio, zato je operacija morala da sačeka. On je dobro, na intenzivnoj je nezi još uvek - priča Slobodan.

Dečaku, kaže, nedostaje majka.

- Nismo ga videli još, moći ćemo da ga vidimo tek kad nakon operacije, kada bude prebačen u sobu. Tamo će onda majka biti smeštena sa njim. Rekli su nam da plače, zove mamu... - priča.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili