TURSKOM DRŽAVLJANINU USLOVNA I PROTERIVANJE IZ SRBIJE: Novosadskom Osnovnom tužilaštvu tokom „Egzita“ provedena 122 stranca zbog droge

Lj.P.

16. 07. 2021. u 10:31

OSNOVNOM javnom tužilaštvu u Novom Sadu tokom muzičkog festivala „Egzit“ porivedena su 122 strana državljanina zbog neovlašćenog držanja droge.

ТУРСКОМ ДРЖАВЉАНИНУ УСЛОВНА И ПРОТЕРИВАЊЕ ИЗ СРБИЈЕ: Новосадском Основном тужилаштву током „Егзита“ проведена 122 странца због дроге

Foto N. Karlić

Prema njima je, kako su za „Novosti“ rekli u ovom tužilaštvu primenjena  odredba oportuniteta, odnosno odlaganje krivičnog gonjenja, te im je naloženo da uplate određene sume novce na račun Vlade Srbije koji je za humanitarne svrhe.

Jednom turskom državljaninu je izrečena uslovna osuda i mera bezbednosti, proterivanje stranca iz zemlje.

Kada je reč o našim državljanima  osumnjičenim za isto krivično delo, protiv njih će biti pokrenuti redovni postupci, nakon što policija sačini i dostavi krivične prijave tužilaštvu na postupanje.

Aleksandar Vulin, ministar policije je posle završetka „Egzita“  izjavio  da su policajci koji se bave suzbijanjem trgovine narkotika, za četiri dana ovog festivala,  efikasnim operativnim radom otkrili 210 osoba kod kojih je pronađena droga, među kojima je 125 stranih državljana.

Inače, tokom festivala zaplenjeni su amfetamin, marihuana, kokain, heroin, hašiš, tablete MDMA i tablete sa liste psihoaktivnih supstanci, vagice za precizno merenje, kao i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)