IMA JOŠ DOKAZA DA JE LEKA NEVIN: Advokat glumca o odluci Tužilaštva da odbaci optužbe Danijele Štajnfeld

S. J. MATIĆ

14. 07. 2021. u 21:31

MI tek sad, četiri meseca nakon što je glumica Danijela Štajnfeld optužila Branislava Lečića da ju je silovao, saznajemo da ona nikada nije podnela formalnu krivičnu prijavu protiv njega, već ga je samo optužila u medijima i dala izjavu policiji. Time je izbegla da bude krivično odgovorna za lažno prijavljivanje. Vrlo mudro je to urađeno.

ИМА ЈОШ ДОКАЗА ДА ЈЕ ЛЕКА НЕВИН: Aдвокат глумца о одлуци Тужилаштва да одбаци оптужбе Данијеле Штајнфелд

Arhiva

Ovo, za "Novosti", priča Čedomir Stojković, advokat glumca Branislava Lečića, navodeći da je Štajnfeldova preko medija inicirala celu priču da je silovana, a onda se odazvala na poziv državnog organa i ne može da odgovara za to što im je ispričala.

- U ovom postupku se desio jedan apsurd, koji se nigde na planeti nije dogodio - kaže Stojković. - Jedna glumica je prvo napisala scenario, snimila film po njemu, u tom filmu igrala glavnu ulogu, onda ga medijski promovisala da bi bio što popularniji, gledaniji i da više zaradi i onda kad je tužilaštvo pozvalo da ispriča šta se desilo, jer tvrdi da je silovana, ona je kazala da je to uradio moćnik iz filmske industrije. Šest meseci kasnije rekla je da je to bio Branislav Lečić. Ali on je glumac, a ne čovek iz filmske industrije. Tužilaštvo je krenulo da traga za informacijama, ali je moglo samo da utvrdi da Lečić nije mogao da bude sa njom u to vreme, koje je navela, jer je te večeri glumio u predstavi "Nije smrt biciklo", a posle sa suprugom Ninom i prijateljima celu noć bio u pozorišnom klubu, gde ih je videlo mnogo ljudi.

Stojković nam kaže da je na osnovu rečenice iz tužilštva da su u obzir uzeli samo zakonite dokaze zaključio da nisu razmatrali audio-snimak koji im je glumica dostavila, a koji je tajno snimila dok je razgovarala sa Lečićem:

- Tim snimkom je manipulisano, on je sečen i prepakivan. U njemu se nigde ne pominje silovanje, ne može da se zaključi ni na šta se odnose te reči "ne, ne, ne" ili te suze koje pominje. Raznih suza ima, recimo zbog raskida ili pripreme komada.

Stojković navodi da ima više dokaza da je Lečić nevin, ali nijedan koji do sada nije iznet u javnost oni neće otkrivati i komentarisati dok se, kako kaže, pravosnažno ne stavi tačka na navode Danijele Štajnfeld:

- Nakon toga ćemo, najverovatnije, obelodaniti dokaze koje imamo, a za koje znaju policija i tužilaštvo, ali ne i javnost. Policija je tražila i Lečić im je dostavio na veštačenje svoj telefon i prepisku sa Danijelom Štajnfeld. Interes je da se sve na kraju sazna i da se skine ljaga sa njegovog imena. Njemu je ova odluka tužilaštva kakvo-takvo olakšanje. On je čovek koji živi od javnosti. On ne sadi tri hektara krompira, pa da ga bude baš briga šta ko o njemu piše. Zbog ovih optužbi je proteran iz predstava. Mediji će imati priliku da isprave nepravdu koja mu je naneta.

VEĆ PRIJAVLjIVALA SILOVANjE

ADVOKAT Stojković nam kaže da im se posle optužbi Štajnfeldove javila žena iz Španije, koja je dobro poznaje.

- Ispričala je da je Danijela u rodnom Ruskom Krsturu podnela krivičnu prijavu zbog silovanja protiv jednog tamošnjeg fotografa. Policija je tada pokrenula istragu, a ona je posle priznala da je slagala. To joj je izgleda manir, a mediji su prenosili njene izjave kao istinite. Ona je kao glumica istrenirana da drami, da izazove emociju, da plače uverljivo. Išla je u školu da to nauči. Civilizovani ljudi zaključuju na osnovu dokaza, a necivilizovani na osnovu utiska.

MNOGO SVEDOKA MOG LEČENjA

Štajnfeldova je za Radio Slobodna Evropa ocenila da je tužilaštvo imalo "više nego dovoljno dokaza" da započne postupak protiv Lečića u slučaju koji ima mnogobrojne svedoke, uključujući i žrtve, kao i puno pisanih tvrdnji koje potvrđuju njenu traumu izazvanu seksualnim nasiljem

- Postoji veliki broj dokaza i svedoka o mom lečenju tokom godina u Americi, gde je na prvoj stranici svakog izveštaja, svake istorije bolesti napisano da sam bila seksulno zlostavljana 2012. godine - navela je Štajnfeldova i dodala da je jedna od kliničkih psihologa "žena našeg porekla i govori srpski". - Ona je u svom izveštaju 2014. navela da sam proživela seksualno nasilje od strane Branislava Lečića. To je bilo prvi put u Americi da sam rekla njegovo ime. Valjda zato što je naša žena, pa će znati ko je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju