VUJOTIĆ IZ AMERIKE "TROVAO" PO SLOVENIJI: Nisam “Lavitese” i nemam veza sa kavačkim klanom demantuje prvoosumnjičeni Podgoričanin

E. H.

20. 06. 2021. u 21:00

PODACI iz istrage slovenačke policije, koji svedoče o tome da je i u ovoj zemlji dejstvovao takozvani kavački klan, kao vođu ovog zločinačkog udruženja akcentuju Milana Vujotića iz Podgorice.

ВУЈОТИЋ ИЗ АМЕРИКЕ ТРОВАО ПО СЛОВЕНИЈИ: Нисам “Лавитесе” и немам веза са кавачким кланом демантује првоосумњичени Подгоричанин

Foto I. Marinković

Prema spisima koji su procurili policiji Slovenije postalo je jasno da i kod njih deluju "kavčani", pošto je otkriveno da je u obijanju kuće Dejča Kravaca iz Kranja 26. oktobra 2019. godine odnet kokain vredan dva miliona evra, a da je poslom "rukovodio" Vujotić iz Podgorice.

Vujotić, koji je u bekstvu, usudio se da, preko svog advokata, pošalje pismo jednom podgoričkom mediju, u kojem kaže da ne zna ni ko je Vrzić i da nikakve veze nema ni sa jednim krivičnim delom koje se navodi u policijskim dokumentima Slovenije. Takođe, u potpunosti demantuje da je imao nadimak Lavitese na aplikaciji "Skaj", koju slovenačka policija pominje u istrazi, niti zna bilo šta o tome da li ga, eventualno, neka osoba uopšte koristi, te da mu je sve namešteno.

Krađa velike količine droge u Sloveniji 2019. rezultirala je nizom daljih krivičnih dela, uključujući otmicu i ubistvo, zbog čega su u maju 2021. uhapšeni Klemen Kadivec iz Ljubljane i njegova ekipa.

Napomenimo da slovenačke "kavčane" istražitelji sumnjiče za šverc oko 790 kilograma kokaina, 2.249 kilograma konoplje, 96 kilograma hašiša, 10 kilograma heroina, 30 litara amfetamin baze, i šverc više miliona evra zarađenih na drogi.

U spisima slovenačkih istražitelja piše da su se Kadivec i srpski državljanin Filip Vrzić, još 2018. dogovorili da formiraju "kavački klan" sa bazom u Sloveniji, a odobrenje za ovaj poduhvat dao je Podgoričanin Milan Vujotić, zvani Lavitese!

Vujotić preko medija, i svog advokata, demantuje sve optužbe slovenačkih policajaca o tome da je za tamošnje "kavčane" nabavljao kokain i naređivao da se novac od prodaje droge nelegalno prenosi, u kešu, u Srbiju.

Slovenci pak misle drugačije. Za njih je on čovek koji je organizovao i kontrolisao šverc droge u Sloveniji, kao što je to bio zadatak grupe Veljka Belivuka u Beogradu.

Istina, Slovenci zasad nemaju podatke da je pomenuti Podgoričanin imao i druga "zaduženja", poput otmica, ubistava i sličnog, kao što je to činila grupa Velje Nevolje. Njegov zadatak, navodno, bio je "samo" - nabavka i kontrola posla vezanog za drogu.

Milan Vujotić navodno se krije na području Južne Amerike. Za njim odranije postoji poternica, a dovođen je u vezu sa ubistvom Aleksandra Saleta Stankovića u Beogradu, oktobra 2016, ali i sa nizom drugih zločina i pokušaja likvidacija. Poslednja sumnja u nizu je da je pokušao sa Zvicerom da organizuje smaknuće Podgoričanina Milića Minje Šakovića.

Prema nekim pričama iz podzemlja, Milan Vujotić trebalo je, navodno, da bude prva žrtva sukoba "kavčana" i "škaljaraca". Ispod njegovog blindiranog auta postavljena je bomba februara 2015, koja je aktivirana daljinski, dok je on bio u obližnjem lokalu sa porodicom. On je preživeo, a samo nekoliko sati kasnije u Beogradu je ubijen Cetinjanin Goran Radoman, visokorangirani pripadnik "škaljarskog klana".

RAZBIJENI JOŠ U MAJU

Slovenačka policija 14. maja razbila je tamošnji "kavački klan" i osumnjičila najmanje 60 osoba za šverc droge, oružja i nezakonito prebacivanje miliona zarađenih od tog posla iz Španije u Beograd. U toj grupi bilo dvadeset državljana Slovenije, dvanaest iz Srbije, osam iz Bosne i Hercegovine, petoro iz Hrvatske, dva crnogorska državljanina i jedan iz Makedonije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)