DETALJI DEKSTEROVOG HAPŠENJA: Koordinisana akcija srpske policije i BIA sa Austrijancima u kojoj je pao Belivukov saradnik

Z. U.

08. 06. 2021. u 09:40

NA teritoriji Austrije juče je sprovedena policijska akcija u kojoj je uhapšen Dario Đorđević, zvani Dekster, visokopozicionirani član " kavačkog klana" , bliski prijatelj Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i čovek koji se dovodi u vezu sa organizacijom najmanje tri likvidacije u Beogadu.

ДЕТАЉИ ДЕКСТЕРОВОГ ХАПШЕЊА: Координисана акција српске полиције и БИА са Аустријанцима у којој је пао Беливуков сарадник

Foto: EPA

Njegovo lociranje i hapšenje sprovedeno je u koordinisanoj akciji na osnovu informacija  operativnih informacija pripadnika MUP Srbije i Bezbednosno informativne akcije (BIA).

Kako se sumnja Đorđević je organizator kriminalne grupe, čiji su neki od članova " pali" pre mesec dana u glavnom gradu Austrije, Beču. Tada su se iza rešetaka našli Aleksa Petrović i još devet osoba. Policija je u ovoj akciji zaplenila oko 10 kilograma heroina, pet kilograma kokaina, određenu količinu oružja i novca.

Prema nekim operativnim saznanjjima Đorđević je za račun kavacke ekipe i svojih sardnika Belivuka i Miljkovića,organizovao ubistva Aleksandra Šarca, Lazara Vukičevića i Dragana Ristića.

Navodno, i sam je bio spreman da ubija. O Đorđeviću,zvanom Dekster, nešto više se čulo 2008. godine kada su u Kaluđerici, u sukobu dve grupe ljudi, koje su mediji tada označili kao kriminalne bande, smrtno stradali Vladimir Dosković i Dalibor Milenković, dok su dve osobe teško povređene. Govorilo se i da je reč o navijačkom sukobu. Među uhapšenima, osumnjičenim za teško ubistvo našao se i Đorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)