LEZI DOLE, POLICIJA! Pet neverovatnih hapšenja dilera u akciji "Gnev" (VIDEO)

Novosti online

29. 05. 2021. u 14:27

AKCIJU "Gnev" policija je pokrenula je protiv dilera svih fela. Ova, dosad najveća akcija protiv trgovaca narkoticima, dala je neverovatne rezultate i razbijene su mnoge narkomreže.

ЛЕЗИ ДОЛЕ, ПОЛИЦИЈА! Пет невероватних хапшења дилера у акцији Гнев (ВИДЕО)

Foto: MUP

Pod parolom da nema zaštićenih policija je izvela hapšenja od Subotice, preko Novog Sada, Beograda, Aranđelovca pa sve do krajnjeg zapada i istoka Srbije. Pored velike količine narkotika zaplenjeno je i oružje, lažna dokumenta, novac od ilegalne trgovine...

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je policijska akcija "Gnev" trajnog karaktera i da je njen zadatak da svima onima koji su bezbednosno interesantni jasno poruči da na teritoriji naše zemlje ne mogu da se bave kriminalom i da će biti uhapšeni.

- Postoji spisak bezbednosno interesantnih osoba koje su svakoj opštini i zadatak policije je da ih sankcioniše. Padaće zbog utaje poreze, nelegalne gradnje, ilegalnog posedovanja oružja, dilovanja droge, jedino je važno da se ti ljudi, u skladu sa zakonom, sklone sa ulice - naglasio je Vulin.

Najveća zverka

Najveća zaplena u okviru "Gneva" izvedena je u Aranđelovcu. Policija je 8. novembra prošle godine upala u hangar kraj Aranđelovca i pronašla 628 kilograma skanka. Ukupno je uhapšeno devet osoba.

Vođa grupe bio je D. Đ. (54). On je skank nabavljao iz Albanije. U početku je narkotike prodavao po Šumadiji, ali je kasnije razvio mrežu i po evropskim državama.

"Biznis" iz vikendice

Beograđanin Z. P. (57) napravio je laboratoriju za uzgoj marihuane.

Pogon je otkriven marta meseca u vikendici i pomoćnom objektu u okolini Bajine Bašte.

Munjevita akcija

U holivudskoj akciji policija Sremske Mitrovice 28. aprila uhapsila je M. B. (32) i N. S. (45) i zaplenila 432.2 grama kokaina, kanabisovo ulje i oružje. Droga i oružje bili su sakriveni u šumi kod Vrdnika, dok su u stanu osumnjičenih muškaraca nađene i lažne legitimacije MUP-a.

Inspektori su pretresli stan u Novom Sadu, stan u Vrdniku i štek u vrdničkoj šumi. Upravo u šumi pronađen je kokain, 13 špriceva i 30 flaša kanabisovog ulja. Pronađena je i 131.000 dinara i 4.160 evra.

Bačka laboratorija droge

U ilegalnoj laboratoriji u Gakovu krajem marta zaplenjeno su 2.176 biljaka marihuane, oprema za proizvodnju i suplementi.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet narkotika uhapšeni su D. B. (36), S. B. (26) i D. D. (31) koji su privredeni Višem javnom tužilaštvu u Somboru.

Bunker na točkovima

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Upravom carina, zaplenili su u Beogradu oko 38 kilograma marihuane i uhapsili B. B. (1975) pod sumnjom da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pregledom automobila "nisan" koji je tokom marta vozio osumnjičeni, otkriveni su specijalno izrađeni bunkeri u kojima je pronađeno 86 paketa marihuane, ukupne težine oko 38 kilograma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)