OBUKA U REČNOJ FLOTILI: Pogledajte kako izgleda osposobljavanje profesionalnih vojnika (FOTO)

Novosti onlajn

22. 12. 2022. u 21:07

NA BRODOVIMA Rečne flotile u toku je obuka za dopunske dužnosti profesionalnih vojnika koji su u prethodnom periodu primljeni u ovu jedinicu.

ОБУКА У РЕЧНОЈ ФЛОТИЛИ: Погледајте како изгледа оспособљавање професионалних војника (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Obuku, koja se realizuje na Dunavu kod Novog Sada, prolaze vojnici navigacijske, protivminske i specijalnosti brodske artiljerije kako bi bili osposobljeni da, osim osnovne, efikasno obavljaju i druge dužnosti u okviru brodskih borbenih stanica.

U skladu sa svojim specijalnostima, vojnici se osposobljavaju za upotrebu brodskih navigacijsko-informacionih sistema, komunikaciju u združenom plovljenju, opsluživanje mehaničkih i akustičnih minolovki, te rukovanje brodskim protivavionskim topovima. U prvoj fazi obuka se realizuje na sidrištu, da bi se u drugoj fazi, u plovidbi i na programskim gađanjima, zaokružio celokupan proces osposobljavanja vojnika za nove dužnosti.

Dodatnim osposobljavanjem profesionalnih vojnika, koje se u Rečnoj flotili redovno sprovodi, obezbeđuje se obučenost pripadnika jedinice za različite zadatke u okviru brodskih posada, čime se unapređuje otpornost, žilavost i ukupna borbena gotovost za izvršavanje zadataka u operacijama u zahvatu plovnih puteva.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna