BORBENE I VATRENE MOGUĆNOSTI: Vojska Srbije gađala iz samohodne haubice 122 mm 2S1 "gvozdika" (FOTO)

Novosti online

23. 11. 2022. u 17:38

NA vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“ realizovano je stacionarno logorovanje vojnika na služenju vojnog roka generacije „septembar 2022“, koji se u Centru za obuku kopnene vojske obučavaju za specijalnosti roda artiljerije.

БОРБЕНЕ И ВАТРЕНЕ МОГУЋНОСТИ: Војска Србије гађала из самоходне хаубице 122 мм 2С1 гвоздика (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Cilj ovog oblika praktične obuke u terenskim uslovima je da se vojnici osposobe za borbenu upotrebu naoružanja u artiljerijskim jedinicama i steknu znanja i veštine za brzo i pravilno reagovanje u primeni taktičkih radnji i rešavanju vatrenih zadataka u odbrani i napadu.


Težište je bilo na realizaciji vežbovnih, ispitnih i pokaznih gađanja iz samohodne haubice 122 mm 2S1 „gvozdika“ koja predstavljaju praktičnu proveru uspešnosti izvedene obuke i priliku da se vojnici lično uvere u borbene i vatrene mogućnosti ovog artiljerijskog sredstva. Ostvareni odlični i vrlodobri rezultati govore da su vojnici prethodno savladali sve programom predviđene sadržaje obuke i spremno i motivisano pristupili realizaciji gađanja.

Po povratku sa terena sledi završni deo individualne specijalističke obuke kada će se, realizacijom evaluacije, oceniti obučenost ove generacije vojnika za dužnosti u okviru posluga artiljerijskih sistema, a zatim i premeštaj u artiljerijske jedinice Kopnene vojske na obuku za realizaciju kolektivnih zadataka.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NATAŠA DNK DUGUJE 700.000: Ne isplaćuje zarade radnicima - šta je poručila o problemu