REKLI "DA" IZA REŠETAKA: DŽulijan Asanž se venčao sa advokaticom Stelom Moris u londonskom zatvoru, mlada bila u srebrnoj venčanici (FOTO)

V. P.

23. 03. 2022. u 20:33

OSNIVAČ "Vikiliksa" Džulijan Asanž (50) oženio se danas sa verenicom, svojom advokaticom Stelom Moris (38) u dobro čuvanom zatvoru "Belmarš" u Londonu, gde se nalazi od 2019. godine zbog kršenja uslova kaucije, nakon što je sedam godina proveo u Ambasadi Ekvadora u tom gradu.

РЕКЛИ ДА ИЗА РЕШЕТАКА: Џулијан Асанж се венчао са адвокатицом Стелом Морис у лондонском затвору, млада била у сребрној венчаници (ФОТО)

Tanjug

Nevesta je nosila srebrnu satensku venčanicu Vivijen Vestvud, sa velom na kom su bile izvezene reči "hrabar", "divlji", "nemilosrdan" i "slobodna trajna ljubav", dok je Australijanac Asanž nosio kilt koji je slavna kreatorka napravila za njega od specijalnog tartana, u čast svojih škotskih korena.

Par se upoznao 2011, vezu su počeli 2015, a verili se 2017. godine. Dok je Asanž živeo u ambasadi, dobili su i sinove Gabrijela (4) i Maksa (3), koji su prisustvovali venčanju, kao i Asanžovi otac i brat, nevestina majka i sestra, kao i dva čuvara.

Stela je isekla svadbenu tortu i održala govor, a od pristalica su tražili da umesto svadbenih poklona uplate donacije kraudfanding kampanji koja podržava njegovu borbu protiv izručenja Americi, koja ga traži zbog optužbi za špijunažu. Dok je ceremonija u "Belmaršu" trajala, ispred zatvora se okupilo mnogo Asanžovih pristalica koji su pozivali na njegovo oslobađanje.

Inače, Vrhovni sud Velike Britanije je 15. marta odbio Asanžovu žalbu protiv izručenja SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna