OVAKO VOJNA POLICIJA LOVI TERORISTE: Taktička vežba "Operacija 22" na poligonu Rujnik (FOTO)

Tanjug

04. 02. 2022. u 19:06

PRIPADNICI bataljona vojne policije iz sastava Kopnene vojske realizovali su ove nedelje na poligonu „Rujnik“ kod Niša taktičku vežbu „Operacija 22“, saopšteno je večeras iz Ministarstva odbrane.

ОВАКО ВОЈНА ПОЛИЦИЈА ЛОВИ ТЕРОРИСТЕ: Тактичка вежба Операција 22 на полигону Рујник (ФОТО)

Foto Tanjug/MO Srbije

Na vežbi je, u uslovima približno realnim, uvežbavan rad komande i jedinica tokom planiranja, organizovanja i realizacije vojnopolicijskih zadataka u protivterorističkoj operaciji.

Tokom višednevnih aktivnosti, provereno je i poznavanje načela upotrebe jedinica i sredstava vojne policije, kao i sadejstvo sa drugim snagama Vojske Srbije, strukturama sistema odbrane i činiocima civilnog okruženja.

Pripadnici jedinice su, uz upotrebu oklopnih borbenih vozila i službenih pasa, realizovali niz vojnopolicijskih zadataka, kao što su obezbeđenje komandnog mesta, bezbednosna zaštita lica, kontrola masovnog okupljanja, te lociranje i uništenje terorističkih, diverzantskih i pobunjeničkih grupa.

Ostvareni rezultati govore o visokom nivou osposobljenosti za realizaciju zadataka za koje je namenjena jedinica.

Taktičke vežbe predstavljaju važan oblik praktične obuke u Vojsci Srbije, a njihovom realizacijom unapređuju se sposobnosti komandi i jedinica za izvršavanje dodeljenih misija i zadataka, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

LJUDINA: Pogledajte kako je čovek sa štakama spasao povređeno mače u Beogradu (VIDEO)