SRPSKI “OKLOP”: Posade tenkova M-84 i BVP M-80 na zimskoj obuci

Novosti online

27. 01. 2022. u 18:35

U CENTRU za obuku kopnene vojske u Požarevcu u toku su specijalistička obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije „decembar 2021“ i dodatno osposobljavanje profesionalnih vojnika roda oklopnih jedinica.

СРПСКИ “ОКЛОП”: Посаде тенкова М-84 и БВП М-80 на зимској обуци

Foto: Ministarstvo odbrane

Na tenkovima M-84 i borbenim vozilima pešadije M-80A vojnici se osposobljavaju za dužnosti nišandžija i vozača. Pre prelaska na borbena sredstva, u procesu obučavanja koriste se i trenažeri, koji omogućavaju individualnu obuku i obuku posada za izvršavanje vatrenih i taktičkih zadataka u svim uslovima.

U završnom segmentu ove faze obučavanja vojnicima predstoji realizacija školskih i bojevih gađanja iz naoružanja oklopnih jedinica i savlađivanje tehnika upravljanja borbenim vozilima u terenskim uslovima, kako bi bili u potpunosti osposobljeni za obavljanje svojih dužnosti na tenku i borbenom vozilu pešadije.

Foto Vojska Srbije

Specijalistička obuka vojnika na služenju vojnog roka završava se proverom osposobljenosti za izvršavanje zadataka u okviru posluga, posada i timova, nakon čega sledi kolektivna obuka u jedinicama Vojske Srbije do završetka služenja vojnog roka. Profesionalni vojnici će, nakon dodatnog osposobljavanja u Centru za obuku kopnene vojske, stečena znanja i veštine primenjivati na svojim dužnostima u tenkovskim i mehanizovanim jedinicama Vojske Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)