DOBROVOLJCI U ELITI: Obuka vojnika u Gardi Vojske Srbije (FOTO)

Novosti online

20. 01. 2022. u 21:19

VOJNICI generacije „septembar 2021“ koji su na drugi period dobrovoljnog služenja vojnog roka upućeni u Gardu prolaze obuku za izvršavanje kolektivnih zadataka jedinice u kasarni „Dedinje“ u Beogradu.

ДОБРОВОЉЦИ У ЕЛИТИ: Обука војника у Гарди Војске Србије (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Nakon što su u centrima Komande obuku uspešno savladali sve sadržaje individualne obuke, vojnici u ovom periodu imaju priliku da usvoje raznovrsna znanja i upoznaju se sa specifičnim zadacima koje realizuje ova elitna jedinica Vojske Srbije.

Vojnici se u Gardi osposobljavaju za realizaciju vojnih počasti, obavljanje službe obezbeđenja objekata i ljudi, rukovanje različitim streljačkim naoružanjem te upotrebu telekomunikacionih sredstava, u skladu sa specijalnostima za koje su regrutovani, uz akcenat na vrhunsku strojevu izgrađenost, koja mora da krasi svakog gardistu.

Po završetku služenja vojnog roka vojnicima će biti ponuđena mogućnost zaposlenja u Vojsci Srbije, a najveći broj njih će konkurisati za službu u Gardi, gde će u svojstvu profesionalnog vojnika obavljati odgovorne dužnosti na realizaciji protokolarnih državnih aktivnosti i obezbeđenju objekata od vitalnog značaja za Republiku Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZMEĐU MEMŠE I SAKALE, IZMEĐU KLASIKE I MODERNOG: Dobro poznati lanac koji garantuje ugodan odmor i dobru uslugu