UVEK SPREMNI DA POMOGNU NARODU: Vojska Srbije angažovana na raščišćavanju snežnih nanosa sa puteva

Novosti online

12. 01. 2022. u 16:48

POSLE obilnih snežnih padavina koje su zahvatile velike delove naše zemlje, pripadnici Vojske Srbije angažovani su ovih dana, uz redovne zadatke, i na raščišćavanju snežnih nanosa sa puteva u sektorima odgovornosti svojih jedinica.

УВЕК СПРЕМНИ ДА ПОМОГНУ НАРОДУ: Војскa Србије ангажована на рашчишћавању снежних наноса са путева

Foto: Ministarstvo odbrane

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović istakao je da je Vojska Srbije uvek tu da pruži pomoć našem narodu gde god i kada god je to potrebno, bez obzira na vremenske uslove, pristupačnost terena ili težinu situacije.

- Oni nikada ne pitaju koliko je težak zadatak, samo gde treba da se zapute i pomognu. Uvek su tu za naš narod i za našu Srbiju. Želim da im se i danas zahvalim na njihovoj posvećenosti i radu - rekao je ministar Stefanović.    

Pripadnici Vojske prioritetno su angažovani na održavanju prohodnosti saobraćajnica u Kopnenoj zoni bezbednosti i prilaza do vojnih objekata na teško pristupačnim planinskim terenima, gde na pojedinim mestima visina snežnog pokrivača prelazi i jedan metar.

Time se ujedno stvaraju uslovi za nesmetano i bezbedno snabdevanje i manevar jedinica Vojske Srbije, ali se i meštanima planinskih sela, kojima su ovi putevi jedina veza sa ostatkom sveta, omogućava pristup sistemu zdravstvene zaštite i snabdevanje osnovnim životnim namirnicama.

Radove izvode pripadnici inžinjerijskih jedinica putne specijalnosti, koji svakodnevnim angažovanjem na raščišćavanju putnih komunikacija uz upotrebu inžinjerijskih sredstava unapređuju i svoju osposobljenost za realizaciju namenskih zadataka.

Održavanje prohodnosti putnih komunikacija omogućeno je pravovremenim razmeštajem i planskom upotrebom inžinjerijskih jedinica Vojske Srbije, koje i ovoga puta pokazuju da su spremne i sposobne da pruže podršku angažovanim snagama i pomoć građanima kada god je to potrebno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)