VIKENDICA NA KOSMAJU OD 3 MILIONA EVRA: Tržište preživelo korona krizu

Tanjug

08. 02. 2021. u 21:22

TRŽIŠTE nekretnina preživelo je korona krizu, prodaja stanova je porasla u Beogradu, kao i cene stare i nove gradnje, a vikendice se i dalje sve više traže.

ВИКЕНДИЦА НА КОСМАЈУ ОД 3 МИЛИОНА ЕВРА: Тржиште преживело корона кризу

Foto: D. Milovanović

To kaže za Tanjug direktor agencije "Cvetković - Roškov" i kompanije "Keller Vilijams" u Srbiji Miroslav Cvetković dodajući da je tržište nekretnina u Beogradu u poslednjem kvartalu 2020. poraslo, po broju overenih ugovora, za sedam odsto, kao i da je ukupna vrednost tržišta stanova u glavnom gradu iznosila 434 miliona evra.

Kako kaže, tržište nekretnina u Beogradu je vrlo živo, a promet nekretnina se bez obzira na pandemiju uspešno odvija i preživelo je jednu vrlo izazovnu godinu.

Cvetković ocenjuje da će sve više na ceni dobijati nekretnine van grada u kojima ljudi mogu imati mir od gradske gužve i ističe da je najškuplja vikendica prodata na Kosmaju za tri miliona evra.

Navodi da su atraktivne lokacije za kupovinu vikendica na Avali, Kosmaju, Fruškoj gori, a pojedine banke su napravile svoje projekte i daju hipotekarne kredite za podizanje montažnih kuća.

Kao zanimljivost u predhodnoj godini ističe porast prodaje garaža u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Komentarišući cenu stanova u Beogradu, kaže da je najskuplji kvadrat stana stare gradnje na Starom gradu, gde je cena u proseku oko 2.250 evra po kvadratu, dok je na Vračaru cena stana za staru gradnju oko 2.000 evra.

Ističe da je najskuplji kvadrat stana u "Beogradu na vodi", gde cene dosežu i do 8.000 - 9.000 evra.

Navodi da su stanovi u opštini Rakovica najjeftiniji, gde je prosečna cena u staroj gradnji nešto veća od 1.000 evra, dok je u novogradnji u pojedinim kvartalima skočila i na 1.300 evra po metru kvadratnom.

"Opština Čukarica zabeležila najveći porast prodaje stanova u novogradnji i to, u nekim kvartalima cene su porasle i po 27-28 odsto. Ako poredimo kvartal 2020. sa kvartalom 2019. godine jasno je da su cene stanova u staroj i novoj gradnji porasle", ukazao je Cvetković.

Odgovarajući na pitanje da li građani više kupuju stanove u staroj ili novoj gradnji, kaže da to zavisi od platežne mogućnosti, kao i da se traže i jedni i drugi stanovi.

"Možemo očekivati izgradnju još stambenih kompleksa na teritoriji grada Beograda", dodaje.

Upitan šta za tržište nekretnina u Srbiji znači dolazak kompanije "Keller Vilijams" ističe da je reč o svetskoj kompaniji koja ima oko 190.000 agenata iz 52 zemlje.

Inače, najveća svetska kompanija za promet nekretnina "Keller Vilijams" (Keller Willimas) proširila je svoju evropsku mrežu novom master franšizom u Srbiji koju je dodelila agenciji za promet nekretnina "Cvetković-Roškov".

Reč je o kompaniji poznatnoj po sopstvenoj tehnologiji rada agenata koji imaju čak 64 različite obuke, što će, dodaje Cvetković, dovesti do povećanja kvaliteta i produktivnosti u poslu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!