USVOJEN PLAN TRANSFORMACIJE EPS-a: Nove organizacione strukture i unapređenje operativnih procesa bez smanjenja budžeta

Novosti online

13. 06. 2024. u 15:14

SKUPŠTINA "Elektroprivrede Srbije" AD usvojila je Plan transformacije kompanije kojim su definisane promene organizacione strukture i unapređenje operativnih i finansijskih procesa, bez smanjena budžeta zarada.

УСВОЈЕН ПЛАН ТРАНСФОРМАЦИЈЕ ЕПС-а: Нове организационе структуре и унапређење оперативних процеса без смањења буџета

"Elektroprivreda Srbije" i "Srbijagas", Foto Tanjug

Usvajanjem Plana transformacije najveće energetske kompanije, Srbija je ispunila važan strukturni reper u okviru aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Promene u organizacionoj strukturi usmerene su, između ostalog, na unapređenje digitalizacije poslovnih procesa i usluga uz povećanje bezbednosti sistema i podataka, efikasnije upravljanje investicijama i ljudskim resursima. Strukturne promene biće sprovedene duž celog sistema uz precizno definisane procedure i odgovornost.

Cilj planiranih reformi je da „Elektroprivreda Srbije“ postane tržišno orijentisana, profitabilna kompanija usmerena na povećanje zadovoljstva kupaca i ostvarivanje ciljeva Zelene agende.

Realizacijom Plana transformacije, EPS će do 2030. godine unaprediti operativne performanse kako bi u narednim godinama mogao da parira najrazvijenijim kompanijama poput onih u Evropskoj uniji. Do tada, predviđena je realizacija značajnog investicionog ciklusa uz smanjenje troškova.

U toku je formiranje Kancelarije za transformaciju, koju će činiti zaposleni EPS i spoljni eksperti koji su prepoznati kao lideri u svom domenu, a koja će imati zadatak da implementira Plan transformacije.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)