TUŽILAŠTVO ISTRAŽUJE UDES AVIONA NA "TESLI": Naložili policiji da prikupi informacije

E.B.T.

20. 02. 2024. u 18:08

VIŠE javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu uputilo je Upravi kriminalističke policije zahtev za prikupljanje potrebnih informacija u vezi sa nezgodom koja se u nedelju uveče dogodila na letu aviona "embraer E195", vlasništvo kompanije "Maraton erlajnz", u kojem se nalazilo 106 putnika.

ТУЖИЛАШТВО ИСТРАЖУЈЕ УДЕС АВИОНА НА ТЕСЛИ: Наложили полицији да прикупи информације

FOTO: Arhiva novosti

Letilica je u fazi preleta izašla sa piste i udarila u antene i svetlosnu signalizaciju, da bi potom prinudno sletela na aerodrom "Nikola Tesla". Iz VJT su saopštili da je policiji naloženo da utvrdi šta se dogodilo, kao i da se identifikuje eventualno odgovorna osoba.

- Posebno je potrebno proveriti na koji je način došlo do oštećenja aviona, da li je u bilo kom trnutku leta bila ugrožena bezbednost putnika i posade, da se obave razgovori sa zaposlenima u SMATS Kontroli leta, sa pilotom i posadom aviona – ističu iz VJT - Potrebno je da se utvrdi da li je pilot imao nalog ili upozorenje iz Kontrole leta da ide na pistu D6 ili D5 kao i da se utvrdi da li je pilot postupio po nalogu, odnosno upozorenju, kao i sve druge okolnosti u vezi sa ovim događajem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!