DRŽAVA BILA UZ EPS KADA JE BILO NAJTEŽE Ministarka: Najbolja finansijska godina u poslovanju preduzeća od 2000. godine

Novosti onlajn

13. 12. 2023. u 11:30

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je danas da će svi zaposleni „Elektroprivrede Srbije“ kao i Pro Tent-a dobiti 20.000 dinara dodatka na decembarsku platu što predstavlja zahvalnost države što pomažu u stabilizaciji energetskog sistema.

ДРЖАВА БИЛА УЗ ЕПС КАДА ЈЕ БИЛО НАЈТЕЖЕ Министарка: Најбоља финансијска година у пословању предузећа од 2000. године

FOTO TANJUG/ MRE/EMILIJA JOVANOVIĆ

„Zahvaljujuci pomoci drzave s ponosom mogu da kažem da se EPS stabilizuje i da ocekujemo da ove godine ostvare najveci prihod u poslednje dve decenije. Profesionalni menadžment već daje rezultate, a osnova svakog tako velikog giganta su radnici i zato želimo da ih nagradimo, te će zbog toga svi zaposleni u EPS-u, ali i Pro Tentu, dobiti po 20.000 dinara kao dodatak na decembarsku platu.

Ministarka je istakla da zaposleni treba da osećaju da su doprineli dobrim rezultatima EPS-a i da dodatak od  20.000 dinara predstavlja zahvalnost za njihov doprinos, trud i rad.

- Elektroprivreda Srbije, kao i Pro Tent će isplatiti svim zaposlenima 20.000 dinara kao dodatak uz decembarsku platu. To je jedan vid zahvalnosti pre svega svim zaposlenima zato što pomažu u stabilizaciji našeg energetskog sistema.

Ministarka Đedović Handanović je istakla i koliko je država pomogla našim energetskim kompanijama: 

- Da podsetim da je država značajno pomogla našim energetskim kompanijama, da smo počeli da ih reformišemo, da menjamo upravljanje... To ne znači privatizaciju. Očekujemo da će Elektroprivreda ostvariti najbolji finansijski rezultat u poslednje dve decenije. Jednostavno, zaposleni treba da budu deo toga i da se osećaju da su doprineli tome. Ta pomoć koja će im biti isplaćena od 20.000 dinara, zapravo predstavlja zahvalnost za njihov doprinos, trud i rad - navodi ona. 

Nastavlja se reforma javnih preduzeća u energetskom sektoru

- Mi ćemo nastaviti da radimo na reformama naših javnih preduzeća u energetskom sektoru. To smo započeli ove godine i nastavićemo, jer želimo da imamo efikasnije upravljanje i bolje rezultate, što već vidimo na kraju ove godine, i da jednostavno motivišemo što više ljudi da radi u javnom sektoru, da doprinese našim kompanijama i stabilnosti našeg energetskog sistema - poručila je ministarka Đedović.

BONUS VIDEO:

PUTEVI ZA BUDUĆNOST: Pogledajte osmu epizodu video-serijala Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Ovog leta pravac na Kipar - NIKAD JEFTINIJE!