VESIĆ U ŽITORAĐI: Za infrastrukturne radove u Topličkom okrugu ove godine preko 680 miliona dinara

Novosti online

14. 11. 2023. u 13:57

U TOPLIČKI okrug država ove godine ulaže više od 680 miliona dinara za razne vrste infrastrukturnih radova, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić tokom posete opštini Žitorađa gde se u selima Pejkovac i Jasenica izvode radovi na putnoj infrastrukturi.

ВЕСИЋ У ЖИТОРАЂИ: За инфраструктурне радове у Топличком округу ове године преко 680 милиона динара

Foto: Ministarstvo

U tim naseljima, kako je rekao, resorno ministarstvo radi ukupno oko četiri kilometra puta, a vrednost radova je 92 miliona dinara.

- Na taj način ova dva naseljena mesta urbanizujemo i uređujemo puteve tako da budu prema potrebama meštana. Osim što presvlačimo ulice, radimo i obostrane trotoare, što je takođe značajno. Na taj način pokazujemo da nam je važno svako mesto u Srbiji - rekao je Vesić.

Istakao je da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u ceo Toplički okrug ove godine ulaže više od 680 miliona dinara za razne vrste infrastrukturnih radova, ali i dodao da to nije dovoljno, te da je planirano da se sledeće godine uloži još otprilike toliko sredstava.

Ministar je poručio da će se sa ulaganjem nastaviti i narednih godina jer, kako je rekao, Srbija sada ima novca da, osim što gradi auto-puteve i brze saobraćajnice, sređuje i lokalne puteve.

- Radićemo sledeće godine put prema Merošini koji je ljudima koji ovde žive najbliži izlaz na auto-put i truditi se da, zajedno sa opštinom, rešavamo problem po problem. Recimo, opština jedan objekat u Pejkovcu prilagođava da tu bude vrtić, mi radimo puteve, u Jasenici smo se dogovorili da uradimo niše za parkiranje autobusa i zone škole i tako rešavamo jedan po jedan problem - rekao je Vesić.

To je, istakao je, politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vlade – da se u svakom naseljenom mestu razgovara sa ljudima i da se rešavaju problemi.

- Naravno da svako mesto ima mnogo više problema, ali ukoliko budemo na ovaj način radili i pričali sa ljudima, uspećemo da u jednom trenutku rešimo većinu problema i to je jedino što je važno u politici - da danas bude bolje nego što je bilo juče, a da sutra bude bolje nego što je danas - rekao je Vesić.

Predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević je rekao da će izgradnjom trotoara u toj opštini biti povećana bezbednost ljudi u saobraćaju i naveo da su građani uputili još neke zahteve kojima je ministar Vesić izašao u susret.

Stanojević je izrazio zadovoljstvo zbog posete ministra Vesića i dodao da opštinu Žitorađa često posećuju državni funkcioneri što, kako je rekao, nije bila praksa tokom bivše vlasti.

Opštinu Žitorađa, zajedno sa ministrom Vesićem, posetili su državni sekretar Dragan Stevanović i pomoćnik ministra Miroslav Alempić u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kao i Ivan Tejić, pomoćnik direktora JP „Putevi Srbije”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)