LAŽI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA O PENZIJAMA: Ministarstvo finanasija upozorava građane na dezinformacije

Novosti online

03. 11. 2023. u 13:41

MINISTARSTVO finansija Republike Srbije upozorava građane da se proteklih dana u javnosti opet pojavljuju lažne vesti sa lažiranim izjavama potpredsednika Vlade i ministra finansija Siniše Malog, koje se plasiraju preko neproverenih, jednokratnih portala, društvenih mreža i alata za onlajn komunikaciju, sa lažiranim logom medija i lažiranim izvorima i citatima.

ЛАЖИ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА О ПЕНЗИЈАМА: Министарство финанасија упозорава грађане на дезинформације

D. Novković

"Na ovu pojavu smo i ranije upozoravali, a poslednja u nizu je lažna vest da je odluka o povećanju penzija ukinuta te da će penzije biti smanjene.

Nijedna od ovih informacija nije tačna, u pitanju su hakerske manipulacije.

Obaveštavamo građane Srbije da se o svim važnim ekonomskim pitanjima naše zemlje, odlukama države Srbije o isplatama pomoći i povećanju plata u javnom sektoru i penzija informišu isključivo na zvaničnim sajtovima Ministarstva finansija i Vlade Republike Srbije, te preko proverenih medija, izbegavajući sumnjive veb-sajt adrese.

Penzije su već uvećane vanrednom indeksacijom od 5,5 odsto u oktobru, a očekuje se još jedno povećanje u januaru, kako penzija, tako i plata u javnom sektoru", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave