NOVA STOLARIJA ZA JOŠ 60.000 DOMAĆINSTAVA: U enegetsku sanaciju do sada uloženo 2,7 milijardi dinara

E.B.T.

23. 10. 2023. u 17:30

VELIKO je interesovanje građana za mere energetske efikasnosti, a u prethodne tri godine na taj način je sanirano 20.000 domaćinstava u Srbiji. Ovo je danas na sednici Skupštine Srbije izjavila ministarka energetike Dubravka Đedović Handanović, ističući da će ovim merama,u narednih godinu i po dana biti obuhvaćeno oko 60.000 domaćinstava.

НОВА СТОЛАРИЈА ЗА ЈОШ 60.000 ДОМАЋИНСТАВА: У енегетску санацију до сада уложено 2,7 милијарди динара

Foto M. Anđela

- Do sada je u energetsku sanaciju uloženo 2,7 milijardi dinara, građani su to iskoristili i u svim opštinama koje su učestvovale skoro su svi radovi završeni – rekla je ministarka. Na poslednjem javnom pozivu koji je sproveden u julu, opredeljeno je 1,9 milijardi dinara, rekla je ministarka.

Kako dodaje, ovo je samo prva faza utroška ukupnih 50 miliona dolara, a uskoro, najverovatnije početkom sledeće godine, može se očekivati novi javni poziv. Đedovićeva je istakla da se radi i na saniranju zgrada od javnog značaja, za šta je u poslednje četiri nedelje potpisano više od 50 ugovora. Prema rečima ministarke za zaštitu životne sredine Irene Vujović izdvajanja u budžetu za sledeću godinu za ekologiju veća su nego ove godine, i intenzivno se radi na zelenoj infrastrukturi, a građani će uskoro videti benefite te infrastrukture. Ona je istakla da se, između ostalog, radi na izgradnji 100 kilometara kanalizacione mreže a uskoro će u osam jedinica lokalne samouprave početi gradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)