PUTIN: Svako ima budućnost, ali je ona za svakog drugačija

Novosti online

26. 05. 2023. u 16:10

RUSIJA je sastavni deo svetske ekonomije, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa članovima organizacije "Poslovna Rusija" povodom Dana ruskog preduzetništva.

ПУТИН: Свако има будућност, али је она за сваког другачија

Foto: EPA

"Rusija je, ma koliko to smetalo našim neprijateljima, neodvojivi učesnik globalne ekonomije, gde sada dolazi do dubokih, radikalnih promena, menjaju se trgovinski i proizvodni lanci kao i globalni finansijski sistem. 

Oživljavanje istorijskih i razvoj novih tradicija domaćeg preduzetništva jedan je od ključnih faktora društvene stabilnosti i suvereniteta Rusije, naglasio je Vladimir Putin.

Većina domaćih privrednika je, dodao je, delima pokazala da su njihovi interesi povezani upravo sa Rusijom.

"U periodu teških izazova sa kojima se suočavamo, timovi vaših preduzeća gledaju u vas, u svoje lidere, kako se ponašate u teškom i nestandardnom okruženju, šta osećate, kako organizujete svoj život. Uveravam vas ste predmet pažnje vaših podređenih", kazao je Putin.

Zbog toga je, kako je dodao, veoma važno što najveći broj preduzetnika u kriznoj situaciji pokazuje prave kvalitete, rade samouvereno i sabrano.

Država će da nastavi da smanjuje administrativno opterećenje preduzeća, obećao je on.

Međutim, Rusija ne treba da se ograničava samo na domaće tržište, jer je to, kako je kazao, put ka samoizolaciji, autarkiji i gubitku konkurentnosti.

Tržišta budućnosti su, prema njegovim rečima, Azija, Afrika, Bliski istok i Latinska Amerika po svojim razmerama i perspektivama. Njihovi standardi potrošnje rastu, pojavljuju se novi zahtevi za robom, uslugama i tehnologijama, dodao je.

"Upravo na ovom tržištu ruski biznis - mlad, fleksibilan, ali već dobro obučen - može da bude konkurentan i da se uspešno bori za kupca", kazao je Putin.

Svako ima budućnost, ali je ona za svakog drugačija, zaključio je lider Rusije.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a