U KOJE ZEMLJE ĆETE MOĆI SA SRPSKIM TAGOM: Uskoro jeftinija putarina i za putovanja u okruženju - evo kako se obračunava popust

Novosti online

26. 04. 2023. u 12:14

BROJ korisnika koji se opredeljuju za elektronsku naplatu putarine se konstantno uvećava zahvaljujući prednostima u vidu prolaska kroz naplatne stanice bez zaustavljanja, ali i izbegavanje upotrebe gotovinskog plaćanja. U ovom trenutku "Putevi Srbije" imaju više od 660.000 registrovanih korisnika elektronske naplate putarine.

У КОЈЕ ЗЕМЉЕ ЋЕТЕ МОЋИ СА СРПСКИМ ТАГОМ: Ускоро јефтинија путарина и за путовања у окружењу - ево како се обрачунава попуст

Foto Tanjug

- Ovaj način omogućava im i onlajn plaćanje, odnosno naplatu nakon svake transakcije sa registrovane platne kartice. U narednom periodu očekujemo da se zainteresovane zemlje regiona priključe ovom projektu, što će vozačima omogućiti prolazak kroz naplatne stanice ovih zemalja sa istim tag uređajem - kažu u "Putevima Srbije".

Na koji način se obračunava popust za korisnike ENP

  • Pripejd korisnici ostvaruju popust od 6% prilikom svake avansne uplate na ime dopune uređaja za ENP.
  • Postpejd korisnici - Pravna lica ostvaruju popust od 6 % ukoliko izmire mesečno zaduženje u ugovorenom roku.
  •  Postpejd korisnici - Fizička lica ostvaruju popust od 6 % prilikom svake naplate putem registrovane platne kartice, odnosno ukoliko izmire mesečno zaduženje u ugovorenom roku.
  • - Beležimo povećano interesovanje korisnika od uvođenja popusta, ali i od početka rada veb-servisa - Open Balkan sistema naplate putarine. Ovaj sistem omogućava fizičkim licima da postojeće (ili nove) tagove sada prekonfigurišu na Open Balkan uređaje.

    To znači da će uskoro sa srpskim tagom moći da se putuje u Severnu Makedoniju i Albaniju, a u toku su pregovori sa još nekim zemljama u okruženju.

    - Najveći prihod zabeležen je na naplatnim stanicama Beograd, Stara Pazova, Preševo, Obrenovac i Dimitrovgrad, koje su ujedno i stanice sa najvećim kapacitetom - kažu iz Puteva Srbije.

    (Kurir)

    Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

    Pratite vesti prema vašim interesovanjima

    Novosti Google News
    ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

    ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

    OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

    18. 04. 2024. u 10:45

    Komentari (0)

    UKUS BOGATIH KVALITETNIJI: Da li svetski proizvođači imaju dvostruke aršine kada plasiraju robu u različite države