KRKOBABIĆ SUTRA U LEBANU: U ovoj opštini realizovana tri programa Ministarstva za brigu o selu

B. Ca.

09. 02. 2023. u 16:25

MINISTAR za brigu o selu Milan Krkobabić će sutra u opštini Lebane, pre zakazane sednice povodom obeležavanja 100 dana rada Vlade Republike Srbije, obići dva od tri projekta realizovana u toj opštini.

КРКОБАБИЋ СУТРА У ЛЕБАНУ: У овој општини реализована три програма Министарства за бригу о селу

Foto: Ž. Knežević

U 12 časova ministar će obići zemljoradničku voćarsku zadrugu u selu Bošnjace „Agro prima jug“. Ova zadruga je iz prošlogodišnjeg programa Ministarstva za brigu o selu namenjenog zadrugama dobila 13,4 miliona dinara za unapređenje poslovanja nabavkom rashladnog agregata i savremene opreme za preradu voća, a prihod koji su ostvarili u poslovnoj 2022. godini iznosi 53 miliona dinara.

Ovim programom do sada je pomognut rad 207 zadruga na teritoriji čitave Srbije, u Jablaničkom okrugu 14 zadruga, od kojih su dve u Lebanu.

Nakon toga, na platou ispred autobuske stanice u Lebanu ministar će dočekati minibus za prevoz stanovnika iz udaljenih sela Lebana i porazgovarati sa đacima osnovne škole i starijim stanovništvom koje svakodnevno koristi ovaj minibus.

Iz ovog programa do sada je dodeljeno 35 ovakvih vozila za najugroženije opštine, od kojih 28 pripada IV grupi razvijenosti i devastiranim područjima, a u Jablaničkom okrugu 4 opštine su dobile sredstva za ovakav minibus. Neka sela u Srbiji su na ovaj način po prvi put dobila vezu sa gradom/opštinom.

U opštini Lebane 2021. i 2022. godine sproveden je i Program dodele bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“,  pa je manifestacija organizovana, takođe sredstvima Ministarstva za brigu o selu, u selima Bošnjace, Grgurovce, Pertate, Togočevce, Konjino i Popovce, gde su upriličena nadmetanja seoskog stanovništva u brojnim disciplinama i bogat kulturno-umetnički program. Inače, na teritoriji Jablaničkog okruga 7 opština je bilo korisnik ovih sredstava.

BONUS VIDEO - CANETOVA RAKIJA SVETSKA BAŠTINA: Šljivovica iz Čačka izabrana da nas predstavlja pred UNESKOM

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati